Tarp Konstitucijos egzamino nugalėtojų – ir dvi Alytaus gimnazistės

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska pirmadienį Prezidentūroje apdovanojo Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

Tarp jų – ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos I a klasės gimnazistė Saulė Patricija Matulevičiūtė bei IV a klasės gimnazistė Taja Tamkevičiūtė. Mokinės laimėjo geriausiai Konstituciją išmanančio moksleivio kategorijoje: Saulė Patricija – 9-10 kl., o Taja – 11-12 kl.

Jas moko mokytojos Giedrė Škarnulienė ir Asta Šulcienė.

Konstitucijos egzaminas, Lietuvoje surengtas jau 17 kartą, pritraukė daugybę dalyvių iš įvairių pasaulio šalių.

Prezidentas, sveikindamas egzamino nugalėtojus, pabrėžė, kad Konstitucija yra visą mūsų šalies teisės sistemą integruojantis teisės aktas ir jos įtaką patiriame kiekvienas. Kuo geriau ją pažįstame ir suprantame, tuo tiksliau galime taikyti pačiose įvairiausiose situacijose. Naudodamiesi savo žiniomis, galime kurti ir savo asmeninę, ir Lietuvos ateitį.

„Konstitucijos egzaminas kiekvienais metais tampa ne vien teisinių žinių, bet ir pilietiškumo testu. Dalyvaudami Jūs liudijate nuoširdų norą puoselėti Lietuvos valstybės nepriklausomybę ir demokratiją. Savo pavyzdžiu skleidžiate nedviprasmišką žinią, kad mūsų visuomenė – aktyvi ir neabejinga valstybėje vykstantiems procesams“, – sakė šalies vadovas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *