Kavinė Alytuje, kurioje rekomendavo nesilankyti, nustebino visomis prasmėmis

Su kompanija diskutuojant, kur Alytuje skanu pavalgyti, ką verta paragauti, ne kartą girdėjau – į šią vietą geriau neiti. Prie statybinių prekių miestelio, sename buitiniame įsikūręs kinų restoranas „Salsa Rosa“ pasitikėjimo nekėlė, bet nusprendėme surizikuoti. Ar rizika pasiteisino? Sužinosite skaitydami šį trumpą tekstą. 

Kinų restoranas su silke ir lietiniais mažų mažiausiai atrodo keistas. Užėjus į vidų maloniau nepasidaro – nejauki salė išklota senovinėmis plytelėmis ir apstatyta pavieniais erdvėje pranykstančiais minkštasuoliais. Ant sienų išpieštos aguonos (ar kitos raudonos gėlės), nuo lubų kabo keli pigūs kiniški šviestuvai. Čia tas pats, kaip Alytus save vadintų patraukliu turistiniu miestu – taip toli nuo tikrovės, kaip ir nuo Kinijos nutolęs šis restoranas. Vienintelis privalumas – vaikų kampelis. Skurdus, vos su staliuku, kėdute ir atspausdintais paveiksliukais spalvinimui, bet net ir tokio neturi daugelis Alytaus vietų.

Legendos sklandė, kad prie „Salsa Rosa“ įsikūrimo prisidėjo tikras kinas – paskui lyg kino nebeliko, bet kavinė po karantino vėl atsidarė. Kiek čia tiesos, nežinau. Nė vieno egzotiškesnės išvaizdos žmogaus nesutikome.

Nors penktadienio vidurdienis, žmonės užėmę vos kelis staliukus, o maisto pristatymo kurjeris laukia užsakymo. Padavėjas ateina akimirksniu – itin draugiškai pakonsultuoja, nes meniu nesibaigiantis. Vienas yra „dienos pietų“ meniu su tradiciniais lietuviškais (lietiniai, silkė, kotletas, kepsniukas) ar 30 kiniškų patiekalų, kitas, jau įrištas gražus, kur patiekalų variacijos siekia ir pusšimtį. Variacijos, turbūt teisingiausias žodis, nes realiai viskas skamba labai panašiai, tik skiriasi, kas į tą padažą ar skrudėsį įkišta – višta, kiaulė, tilapija ar net antis. 

Ūkiškai užsisakome dienos pietų sriubos, atskirai salierų salotų ir po karštą – vyšnių formos vištieną ir tradicinę kiaulieną „Gongbao“. Abu po 7,5 euro. 

Garuojanti sriuba netrunka pasiekti mūsų stalą – sultinys su žirneliais, morkomis, kopūstais, grybais ir vištiena. Gal dar kažkas buvo, bet per tokią gausybę ingredientų, nepastebėjom. Jokių priekaištų sriubai, kuri dar ir įskaičiuota į dienos patiekalo kainą. Atskirai užsisakant – tik 1,2 euras.

Tuomet stalą pasiekia salotos – vietoje įsivaizduoto tarkuotos saliero gumbo, gauname pjaustytus ir vos patroškintus salierų kotus su morkomis ir anakardžių riešutais bei saldžiarūgščiu padažu. Staigmena, kuri skonio požiūriu visai neprasta, tik kaina – 8,8 euro – glumina.

Na, eilė karštiems. Porcijos – tikrai labai didelės. Norintiems neprisikimšti ar įprastą  apetitą turintiems ir dviems vienos užtektų. Skonis – grįžkite į rašinėlio pradžią: Kinijos čia tik varganos dekoracijos. Taip ir su maistu – rodos, daryta kiniškai, viskas apvoliota, lipnu, ir riešutukų pabarstyta, bet skonis, kaip pagaminta Alytuje. Visi buvę Kinijoje (aš ir ten buvau), žino, kad kiniški patiekalai Europoje pritaikyti europiečiams, nėra tokie autentiški ir tai normalu. Tai „Salsa Rosa“, sakyčiau, pritaikyta, alytietiškam skoniui – ir tai irgi yra normalu. Vienas patiekalas gal kiek sūrokas pasirodė, kitame sugruzdintos tešlos buvo daugiau nei mėsos, bet viskas visai gardžiai susivalgė.

Su gaiviaisiais gėrimais už viską sumokėjome 28,80 eurus. Būtume lygiai tilpę į dvacoką dviems, jei ne tos salotos. 

Apibendrintai sakau, kad eiti čia tikrai dar kartą nesinori – aplinka visai neįkvepia čia užsisėdėti. Pagalvojau, kad čia galima skirti susitikimus, apie kuriuos nenorėtumėte, kad sužinotų daugiau žmonių, bet… Porcijos čia didelės, kainos draugiškos, o valgysit silkę ar žuvies skonio kiaulieną, čia jau jūsų pasirinkimas.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį „Dzūkijos veidas“ neatsako.

Vienas komentaras apie “Kavinė Alytuje, kurioje rekomendavo nesilankyti, nustebino visomis prasmėmis

  1. Svarbiausia pasigirt,kad buvę Kinijoj ir palyginti su Alytumi. O kinu šefas tikriausiai turejo jiems ne tik pagaminti maistą,bet ir pristatyti prie staliuko,kad ji pamatytu. Juikinga

  2. Norint kritikuoti, reikia užsitarnauti eksperto statusą. Dabar kažkoks runkelis pradeda naudotis padėtimi, kad turi tinklalapį ir pilta šūdą ant žmonių kuriamų pastangų. Kažkas paskaitęs recenziją sakys šūdas ten, neverta eiti. Patikėkite, viskas ten yra gerai, ne stiklių lygis, bet jie to ir nedeklaruoja.
    Taip, kad blokuosiu šitą šūdatiklį dzukijosveidą!
    Tą patariu daryti ir kitiems skaitantiems. Nepateisinu šūdo pylimo ant dorai dirbančių žmonių. Prisikaitė priedurnio Užkalnio komentarų ir pasijuto ereliais

    1. Koks buitinis ten buvo, nerašykit nesamonių. Pirma ten, kai tik pastatė, buvo Žemės ūkio susivienijimas.Po visokių perversmų dastatė ir buvo rajono kultūros centras, o po ,,prichvatizacijų” kažkas išsipirko ir pernuomoja įvairiems verslininkams.

  3. Viskas ten labai gerai.Kino maistas superinis,labai skanus.Kritikuoti pats lengviausias būdas.Nepateisinu tokio Šmeižimo….

  4. Straipnio autorius bandė padaryti antireklamą bet gavosi atvirkščiai . Skanu , nebrangu , paprasta aplinka , greitas aptarnavimas . Ten tikrai verta lankytis !!!

  5. …dar nebuvau ragavusi kinietiškas sriubos su karkos gabaliukais ir keptom bulvem plaukiojančiom iš po gedulingų pietų….kas liko po baliaus -kaip sakant…mano vyras visose valgyklose valgo,bet čia sakė gyvenime daugiau manęs nevesk…jeigu tik būtų galima ir foto įmesiu…omg…

  6. Jei čia bandėt sudirbt konkurentus, jums pavyko, nes paskaitęs nuvažiavau ir pabandžiau, patiko, sudirbsiu arbatpinigiais. Rekomenduoju

  7. Sveiki neteke būti ten bet būtinai aplankysiume o jus nustokit pilti purva šlykstūs bjaurūs žmonės jai jums nepatinka tai ir neikit valgyt ten kas jus verčia o yra kas ėjo eina ir dar daug kartų eis

  8. Ne gana to kad kavine apdergė, bet dar ir Alytų. Įdomu ar teksto autorius pats iš Alytaus. Kad tik pašnekėt, nepatinka drožk į Kauna Vilnių ir valgyk ten ir gyvenk

  9. Kodėl redakcija už skaitytojo turinį „Dzūkijos veide“ neatsako,kiekvienas sugalvojęs kažką apipilti šūdu gali rašinėti ką panorėjės.Tai gal laikraštį pavadinam ŠŪDINAS DZŪKIJOS VEIDAS,skaitytojų tikrai bus daugiau,o dėl kavinės ten viskas OK,Kaip tik tą dieną o gal net ir val.ten buvau,ir ko gero mačiau TĄ Šūdiną rašytoją(iš veido matėsi NEDAPISTA)

  10. Na žiūrint kam ko reikia. Ten tikrai niekaip nereprezentatyvu. Ir nejauku baisiausiai.Patiekimas neskoningas taip pat. Dėl tos priežasties arba einu kitur, arba valgau namie. Bet personalas tikrai labai malonus ir rūpestingas, o maistas pagal kainą, kurią už jį sumoki, yra puikus. Tad jeigu terūpi ūkiškai prikimšti skilvį – tai ko ne prabangi vieta tam reikalui. Na o jeigu norisi su kažkuo maloniai drauge papietauti, tuomet jau reik eiti kitur….

  11. Gal ponams už dvacoką per prasta? Važiuokit brangieji bent į Stiklių restoraną,ten už panašų maistą ir aptarnavimą apie stolniką pakloti tektų,o kuo brangiau tuo ir interjieras atrodo ištaigingesnis. Negalima Europoje komunistinės Kinijos restoranuose atrodyti prašmatnei.

  12. Aišku,interjeras ten ne kažin ką,bet personalas-galėtų pavydėti Šašlykinė…Nesuneša visų užsakytų patiekalų iš karto.Su maistu taip pat ten viskas tvarkoj.Jeigu nori nebrangiai ir gana neblogai pavalgyti-vieta pats tas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *