Taryba nusprendė: Alytaus rajone kitąmet verslo liudijimų kainos nesikeis

Asociatyvi Dzūkijosveidas.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę posėdžiavusi Alytaus rajono savivaldybės taryba svarstė 23 klausimus. Svarbiausi iš jų:

Konsultacijos ir parama rajono verslininkams

Tarybos nariai pritarė bendram savivaldybės projektui su Inovacijų agentūra, kuriuo bus skatinamas smulkiojo ir vidutinio verslo kūrimasis, augimas ir plėtra Alytaus rajone. Rajone įsikūrusiam ne senesniam nei 3 metų verslui bendradarbystės centre „Spiečius“ bus teikiamos įvairios ekspertų konsultacijos, organizuojami partnerysčių mezgimo bei dalinimosi patirtimi renginiai bei daug kitų vertingų veiklų. Projekte dalyvaujantys verslininkai galės pretenduoti ir į finansinę paramą, kad smulkusis verslas augtų sparčiau.

Visapusiškam rūpesčiui pacientu – kuriamas Sveikatos centras

Taryba pritarė Alytaus rajono savivaldybės sveikatos centro steigimui. Pastarasis bus kuriamas sudarant bendradarbiavimo sutartis tarp gydymo įstaigų, veikiančių Alytaus rajone ir besiribojančioje savivaldybėje – VšĮ Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro, UAB „Disolis“, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės ir VšĮ Alytaus poliklinikos.

Tai nauja sveikatos paslaugų organizavimo forma, kurios pagrindinis tikslas – užtikrinti pacientams greičiau prieinamas ir kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas, gerinti savivaldybės gyventojų sveikatos rodiklius. Tikimasi, kad sveikatos centro įkūrimas leis visapusiškai pasirūpinti pacientu ir sutrumpinti jų kelią sprendžiant sveikatos problemas.

Peržiūrėti Kultūros centro įkainiai

Savo veiklą plečiantis Alytaus rajono savivaldybės kultūros centras tarybos sprendimu papildė teikiamų paslaugų rajono gyventojams bei svečiams sąrašą. Nuo šiol čia galima įsigyti maketavimo, fotografavimo, filmavimo bei drono nuomos su operatoriumi paslaugas. Kultūros centre rengiamos įvairios edukacijos, tokias kaip duonos raugo keramika, juvelyrinio įvijinio žiedo gamyba, lino kelio edukacija ir kitos. Praplėtus paslaugų spektrą kartu buvo peržiūrėti ir nuo 2017 m. nekeisti Alytaus rajono savivaldybės Kultūros centro paslaugų įkainiai.

Tarybai pritarus, Kultūros centro teikiamų mokamų paslaugų kainos, tokių, kaip garso aparatūros, patalpų nuoma ir kitos, buvo perskaičiuotos, atsižvelgus darbo priemonių, patalpų ir įrangos eksploatacijos kainų didėjimą.

Dėmesys labiausiai skurstantiems

Dar vienas reikšmingas sprendimas, kuriam pritarė tarybos nariai, tai dalyvavimas nepritekliaus mažinimo programoje, kuri leis identifikuoti labiausiai skurstančius Alytaus rajono savivaldybės gyventojus bei skirti paramą maisto produktais ir (ar) būtinojo vartojimo prekėmis, naudojantis socialine kortele. Taip pat, įgyvendinant projektą, paramos gavėjai papildomai turės galimybę reikalingus maisto produktus atsiimti iš maisto atiduotuvių.

Verslo liudijimai nebrangs

Atsižvelgiant į buvusią ekstremaliąją situaciją šalyje, spartų energijos išteklių augimą, pritarta ateinančiais 2024 metais verslo liudijimams, veiklai, vykdomai Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje ir Lietuvos Respublikoje, palikti galioti tiek šiuo metu taikomus įkainius, tiek – taikomas lengvatas.

Nustačius patrauklų verslo liudijimo mokestį padidėja gyventojų užimtumas, verslu užsiimančių asmenų skaičius, mažinamas šešėlis. Praėjusiais metais verslo liudijimus įsigijo 588 gyventojai. Daugiausia jų – specialiesiems statybos darbams atlikti (statybvietės paruošimas, stogų dengimas, pamatų klojimas, mūrijimo, betonavimo, hidroizoliaciniai darbai, pastolių ir darbo platformų statymas ir ardymas, dūmtraukių įrengimas).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *