Savivaldybė: Alytaus kelininkai jau pasiruošę žiemos sezonui

Atslinkus žiemiškiems orams ir pasirodžius pirmajam snygiui, tarp gyventojų neretai galima išgirsti posakį ,,Kelininkus žiema užklupo netikėtai“, tačiau, pasak pačių kelininkų, jis neteisingas.

,,Mūsų įmonė kiekvieną dieną stebi oro prognozes ir yra pasirengusi sureaguoti į oro sąlygas maksimaliai greitai. Atlikome išankstinius žiemos sezono darbus – turime pakankamai gatvių valymo technikos, sandėlyje sukaupėme 1,5 tūkst. tonų druskos, 78 tonos druskos tirpalo ir apie 500 tonų druskos smėlio mišinio. Sandėliai ir toliau reguliariai pildomi. Taip pat pasirengėme ir itin sudėtingoms situacijoms, kada prireikus didesnių technikos pajėgumų, būtų pasitelktos kitos įmonės, su kuriomis yra sudarytos sutartys“, – sakė Alytaus miesto gatves prižiūrinčios UAB „Raguvilė“ Alytaus padalinio vadovas Raimondas Kazlauskas.

Gyventojų prašoma nepalikti transporto priemonių važiuojamojoje gatvių dalyje

R. Kazlauskas atkreipė dėmesį, kad Alytaus miesto gatvių valymo rezultato sėkmė priklauso ne tik nuo kelininkų, bet ir nuo visų eismo dalyvių supratingumo. Prasidėjus lijundrai, slidumai itin svarbus laikas, per kurį išbarstoma druska, todėl vairuotojų prašoma laikytis saugaus greičio, būti supratingiems ir duoti kelią į gatves išvažiuojančiai valymo technikai bei savo transporto priemonių nepalikti važiuojamojoje dalyje, individualių gyvenamųjų namų kvartaluose, kur gatvės yra siauros, kitaip mechanizuotas gatvių ir šaligatvių valymas praktiškai neįmanomas. Jei individualių namų kvartalų gatvėse yra palikti automobiliai ir dėl to neįmanoma nuvalyti sniego, gyventojai jį nuvalyti privalo per 24 val.

Esant sudėtingoms oro sąlygoms, gatvės valomos palaipsniui

Alytuje gatvės užima apie 100 ha bendrojo miesto ploto, nuvalyti jų visų vienu metu tiesiog neįmanoma, todėl pagal sutarčių techninius reikalavimus pirmiausiai yra nuvalomos ir pabarstomos I lygio gatvės, kuriomis juda visuomeninis transportas, paskui valomos II ir III lygio gatvės.

I lygio Alytaus miesto gatvės – A. Jonyno g., A. Juozapavičiaus g., Artojų g., Dovainiškių g., Jiezno g., Kauno g., Tūkstantmečio tiltas, Ligoninės g., Merkinės g., Naujoji g., Pramonės g., Pulko g., Putinų g., S. Dariaus ir S. Girėno g., Tvirtovės g., Verslo g., Vilniaus g., Vilties g., Vingio g., Žuvinto g., A. Baranausko g., Daugų g., Gardino g., Jazminų g., Jotvingių g., Kalniškės g., Likiškėlių g., Pulko g., Raudonkalnio g., Rūtų g., Santaikos g., Statybininkų g., Sudvajų g., Ulonų g.

Įmonė dirba budėjimo režimu visą parą, taip pat ir savaitgaliais bei švenčių dienomis. Žiemos metu, esant sudėtingoms oro sąlygoms, neįmanoma vienu metu nuvalyti ir pabarstyti visų miesto gatvių, tačiau stengiamasi šiuos darbus atlikti kuo greičiau, siekiant užtikrinti kokybišką pravažumą.
Alytuje prižiūrimos ne tik asfaltuotos, bet ir žvyruotos gatvės, kurių valymo technologiniai procesai skiriasi nuo asfaltuotų gatvių, nes jų negalima barstyti druska. Sniegas jose yra tik nustumiamas, siekiant užtikrinti pravažumą, o esant ledo sluoksniui, pabarstoma žvyru. Jas mieste prižiūri UAB „Nerda“.

Draudžiama sniegą ir ledą mesti į važiuojamąją kelio dalį

Savivaldybės administracija atkreipia gyventojų dėmesį, kad miesto priežiūros reikalavimus, leidimus ir draudimus apibrėžia Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklės, jos galioja ne tik Savivaldybės administracijai ir rangovams, bet ir kiekvienam iš mūsų. Pasitaiko atvejų, kai individualių namų gyventojai, valydami sniegą prie savo namų, jį meta į gatvę. Prašome to nedaryti, sniegą ir ledą mesti į važiuojamąją kelio dalį draudžiama.

Daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojai kviečiami bendruomeniškai nusikasti sniegą šalia savo namų

Daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojai savo kiemus, įvažiavimo keliukus ir šaligatvius turi prižiūrėti patys, nes jais naudojasi tik tų namų gyventojai ar jų svečiai. Kviečiame alytiškius patiems bendruomeniškai nusikasti sniegą savo daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose ir patogiai bei saugiai naudotis savo gyvenamąja aplinka.

Dėl gatvių ir šaligatvių valymo, barstymo visuomet galite susisiekti su atsakingomis įmonėmis šiais kontaktais:
• Dėl viso miesto gatvių, Pirmojo Alytaus takų ir šaligatvių bei miesto parkų priežiūros galite susisiekti su UAB „Raguvilė“, tel. +370 645 20 999.
• Dėl miesto centro pėsčiųjų takų ir šaligatvių galite susisiekti su UAB „2MP“, tel. +370 659 88 785.
• Dėl Vidzgirio ir Putinų pėsčiųjų takų ir šaligatvių galite susisiekti su UAB „Ecoservice“, tel. +370 620 38 667.
• Dėl Dainavos pėsčiųjų takų ir šaligatvių galite susisiekti su UAB „Ordo“, tel. +370 652 04 578
• Dėl žvyruotų gatvių mieste priežiūros galite susisiekti su UAB „Nerda“, tel. +370 665 18 518.
• Gatvių ar šaligatvių valymo bet kuriuo paros metu problemas galite fiksuoti ir „Tvarkau Alytų“ svetainėje www.tvarkaumiesta.lt pasirinkę skiltį „Naujas pranešimas“ arba el. p. miestoukis@alytus.lt.
• Taip pat galite informuoti ir Miesto ūkio skyrių darbo metu telefonais (8 315) 55 196 arba (8 315) 55 111.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *