Krokialaukio seniūnijoje darbą pradėjo naujas seniūnas

Prie Alytaus rajono savivaldybės seniūnų komandos, laimėjęs konkursą į pakaitinio karjeros valstybės tarnautojo Krokialaukio seniūnijos seniūno pareigas, prisijungė ilgametę patirtį savivaldoje turintis Vytautas Paškevičius. Jis nuo šiandien, lapkričio 13 dienos, pradėjo eiti Krokialaukio seniūno pareigas.

V. Paškevičius į seniūno pareigas paskirtas Krokialaukio seniūnės Gintarės Navickienės vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu.

V. Paškevičius dirbo Miroslavo mokykloje technologijų ir fizikos mokytoju, vėliau – Ūdrijos mokyklos direktoriumi, 20 metų – savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriuje, kuriame darbą baigė praėjusių metų rugsėjo mėnesį.

V. Paškevičius 20 metų gyvena Krokialaukio seniūnijoje, todėl žino jos problemas ir galimybes, pažįsta žmones, seniūnijos darbuotojus. Tapęs seniūnu, sieks glaudžiau bendradarbiauti su seniūnijos gyventojais, stiprinti bendruomenių ir seniūnaičių veiklą, visus telkti bendriems darbams ir idėjoms įgyvendinti.

„Šiek tiek pailsėjau ir nusprendžiau, kad galiu dirbti ir būti naudingas. Kas vyksta seniūnijoje, kuo puikiausiai žinau, pažįstu darbą savivaldybėje. Pirmiausia noriu dar labiau susipažinti su seniūnijos darbuotojais, bendruomenių pirmininkais, seniūnaičiais. Norisi sužinoti, ką jie galvoja, kuo gyvena, kokių turi idėjų ir pasiūlymų. Mėgstu komandinį darbą, todėl neabejoju, kad dirbdami kartu nuveiksime dar daugiau“, – sako V. Paškevičius.

Naujasis seniūnas V. Paškevičius mano, kad Krokialaukio seniūnija turi galimybių tapti patrauklia besidomintiems krašto ir šalies istorija. Jis ir pats neabejingas istorijai, yra Lietuvos šaulių sąjungos narys, jam rūpi, kad būtų deramai įamžintas su seniūnija susijusių valstybei svarbių asmenybių atminimas.

„ Vienas jų – buvęs Lietuvos susisiekimo ministras Tomas Norus-Naruševičius yra palaidotas Krokialaukio kapinėse. Jo vardu pavadinta gimnazija, yra jam skirtas nedidelis muziejus, kurį, manau, galima praplėsti. Čiurlionių kaimas garsus kariais savanoriais. Norisi seniūnijos istorines asmenybes garsinti, deramai įamžinti jų atminimą“, – sako V. Paškevičius.

Jis mano, kad seniūnija gali turėti dar vieną gerai sutvarkytą poilsio vietą. Atokiau nuo Krokialaukio yra įrengta poilsiavietė tvenkinio saloje. Tačiau, pasak seniūno, centre esantis krioklys – ne mažesnis ir ne blogesnis už pastaraisiais metais garsinamą Kumečių krioklį ir gali tapti puikia dar viena poilsio vieta.

„Tikiuosi, kad mano patirtis savivaldoje padės siekti ir mano, kaip seniūno, ir savivaldybės tikslų“, – sako naujasis Krokialaukio seniūnijos seniūnas V. Paškevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *