Dzūkijos savivaldybių merų komandiruočių kryptys – nuo Seinų iki JAV ir Filipinų

Šią savaitę Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis vieši JAV, Niujorke. Į darbinę komandiruotę jis išvykęs kartu su savo pavaduotoja Jurgita Šukevičiene. Kokiu tikslu Alytaus miesto vadovai lankosi už Atlanto, neaišku, portalui Dzūkijosveidas.lt telefonu nepavyko susisiekti su mero patarėja Vija Kudziene, o informacija neviešinama.

Tai ne vienintelė Dzūkijos sostinės vadovo komandiruotė į svečias šalis šiemet. Nuo kovo mėnesio jis triskart vyko į Lenkiją (Seinus bei Suvalkus), dukart į Latviją (Cėsius), vieną kartą su darbo vizitu lankėsi Ukrainoje (Mykolajivas). Rugsėjį N. Cesiulis vyko ir į Ispaniją, kur Andalūzijos regione kartu su kitais Dzūkijos savivaldybių merais sėmėsi verslumo patirties, o spalį Vokietijoje domėjosi pabėgėlių integravimo klausimais. Iš savivaldybės biudžeto šiųmetėms mero N. Cesiulio komandiruotėms (be kelionės į JAV) buvo panaudota 1091 Eur.

Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko sąraše nuo šios kadencijos pradžios – aštuonios komandiruotės į užsienį, savivaldybės biudžetui kainavusios 9338 Eur.

Po dukart kurorto vadovas lankėsi Lenkijoje ir Vokietijoje. Rugsėjį keliaudamas į Vokietiją, jis užsuko ir į Šveicariją bei Austriją, kur domėjosi vandens pramogų parkų veikla, tiksliau – bangų baseinais, banglenčių parkų techniniais sprendiniais bei įrenginiais. Tuo pačiu tikslu R. Malinauskas į Vokietiją, Niurnbergo bei Miuncheno miestus, vyko ir spalį. Dirbtinių bangų baseinų technologija ir inovacijomis Druskininkų meras domėjosi ir gegužę lankydamasis JAV, Floridos bei Kalifornijos valstijose.

R. Malinausko užsienio komandiruočių sąraše – ir Filipinų sostinė Manila, į kurią jis vyko rugpjūčio pabaigoje–rugsėjo pradžioje Lietuvos krepšinio federacijos kvietimu. Su pastarąja savivaldybė įgyvendina bendrus projektus, kurių vienas – profesionalios merginų krepšinio komandos įkūrimas Druskininkuose. Spalį meras keliavo ir į Ispaniją bei Belgijos sostinę Briuselį. Pastarajame vyko 157-oji Europos Regionų komiteto plenarinė sesija.

Varėnos rajono meras Algis Kašėta po dukart keliavo į Lenkiją ir Ispaniją, dar vieną kartą su darbo vizitu vyko į Ukrainą. Visos šios kelionės savivaldybės biudžetui atsiėjo 1227 Eur.

Į kaimyninės Lenkijos Myslibužo miestą A. Kašėta vyko liepą ir dalyvavo S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 90-mečio minėjimo renginiuose, o spalį Torunėje atstovavo Švento Jokūbo kelio savivaldybių asociacijai Europos Šv. Jokūbo kelio federacijos generalinėje asamblėjoje. Su tokiu pat tikslu Varėnos rajono vadovas birželį vyko į Ispaniją, Kantabrijos regioną, Poteso miestą. Ispaniją jis aplankė ir spalį, kur Andalūzijos regione sėmėsi žinių apie verslumą.

Ukrainoje birželio mėnesį A. Kašėta vyko pasirašyti Varėnos rajono ir Ukrainos Lvivo srities Horodoko miesto savivaldybių bendradarbiavimo sutarties, aptarti humanitarinės pagalbos Ukrainai klausimus bei apsilankyti neformalaus švietimo įstaigų organizuojamoje diskusijoje karą išgyvenančių moterų ir mergaičių padėties tema.

Į užsienį su darbo vizitais keliavo ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė. Triskart ji vyko į Lenkiją, Punsko bei Oržyšo miestus, kur aptarė miestų bendradarbiavimo galimybes, vieną kartą dalyvavo šventėje. Rugsėjį merė kartu su kitais Dzūkijos savivaldybių merais vyko semtis verslumo patirties į Ispaniją, Andalūzijos regioną, o spalį Prancūzijoje, Strasbūre, ji dalyvavo Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongreso 45-ojoje sesijoje. A. Miškinienės darbinėms komandiruotėms į užsienio šalis prireikė 192 Eur iš savivaldybės biudžeto.

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė nuo šios kadencijos pradžios aštuonis kartus kaip Europos regionų komiteto narė keliavo į Belgijos sostinę Briuselį. Komandiruočių metu išlaidos nebuvo patirtos ir savivaldybės biudžeto lėšų joms kompensuoti nereikėjo.

Tačiau kurorto merės šešių dienų kelionė į Japoniją gegužės mėnesį savivaldybės biudžetui kainavo 2641 Eur. Tarnybinės komandiruotės meru N. Dirginčienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kagos miestu.

Nė vienos tarnybinės komandiruotės į užsienį nuo kadencijos pradžios neturėjo tik Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė. Jos darbinių komandiruočių sąraše – vienintelė išvyka į Birštoną gegužės mėnesį, kur vyko Alytaus regiono plėtros tarybos pasitarimas.

6 komentarai apie “Dzūkijos savivaldybių merų komandiruočių kryptys – nuo Seinų iki JAV ir Filipinų

  1. Tik tiek kainuoja kelionės? Kokiais būdais jas nurašo? Ar kelionių agentūros 100% antkainius dedasi? Bet juk kuras kainuoja. Kas čia pasakas mums seka?

  2. Nerka + Jurgita = KM. Ką į tai Šima? Vaidina,kad nežino?? Aukojasi dėl sugyventinės karjeros? Pašlemėkai

  3. Matomai oponentų paskatinti žurnalistai tokius straipsnius rašo…arba jau visai neturi ką rašyti…o gal tekstą kažkas atsiuntė ir paprašė publikuoti, nes save gerbiantis žurnalistas tokio pats nerašytų.

  4. Tai palaukit, norit,kad savivaldybės dirbtų tinkamai, gerintų infrastruktūrą, pritrauktų investicijas ir apart savo rajono niekur neišvyktų ir tuomet vėl negerai, kad nieko nedaro….
    Aš suprantu,kad savivaldybės nėra UAB’as, bet palaukit, juk negalim tik savo katile virti ir po to verkti,kad niekas nieko nedaro. Juk komandiruotės metu ir dirbama, gal nelabai suprantate komandiruotės esmės, taip tikrai tikiu,kad pasikultūrina savivaldybės atstovai, bet tai normalu, juk kaip jus komandiruoja UAB’o direktorius į komandiruotę, plojate, nes nusimato kelionė… taip,kad ramiai, komandiruotės gyvenime yra viena iš darbo dalių.

  5. Komandiruotes turi tvirtint tarybos. Vienok jau ne kaip uab, bet kaip dvaruose bajorai tvarkosi po savivaldos pavadinimu. Juk vergai per rinkimus jiems suteikė neribotas galimybes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *