Dar daugelis mūsų atsimena, kaip šalia kelio į Vilnių stovėjo kiosko dydžio kavinė su trimis staliukais ir dviem pagrindiniais patiekalais – chašlama sriuba ir šašlykais. Ir stojo žmonės, ir eilėse laukdavo, nes buvo verta. Porcijos buvo didelės, maistas – skanus, o ir kainos – itin primtinos.
Dabar „Šašlykinė“ gali ir kelis šimtus svečių vienu metu aptarnauti, interjeras lyg restorane, o meniu išsiplėtė iki pusšimčio patiekalų. Tiesa, tikriems vegetarams, kurie nevalgo ir žuvies, čia užsukti neverta – teks mėgautis nebent bulvytėmis fri, nes patiekalų iš daržovių, neskaitant salotų, nėra.
Prisimindami senus laikus nusprendėme papietauti tradiciškai – su chašlama ir šašlykais. Šią tradicinę armėnišką sriubą galite rinktis iš dviejų variantų – su mėsa arba be jos. Nuo to priklauso ir kaina – jei norite tik aštraus skystėmėlio su bulvėmis, užteks ir 4,5 Eur. Jei virėjas turėtų ir mėsgalį išgriebti – prašom pridėti du eurus ir mokėti 6,5 Eur už lėkštę.
Priminė paauglystėje lankytą Vengriją, kai kavinėje užsisakėme guliašo… sriubos! Buvo pigiau. Tai taip ir gavome – visą skystį nuo guliašo, bet nė vieno mėsos gabaliuko.
Šašlykų pasirinkimas dabar irgi didžiulis – armėniškas, gruziniškas, vištienos (brangesnė nei kiaulė!) ir net karpio.
Darbo dienos metu dienos pietų pasiūlymo nėra – nebent dienos sriubikė. Imam ir ją, pabandysim.
Atkeliauja sriubos – brangioji chašlama su nemenku mėsos gabalu ir tiršta agurkinė. Chašlama jau virusi ilgai, nes sriuba taip suvirus, kad net nepasakysi iš ko padaryta tik kelios bulvės matosi. Mėsos gabalas joje tikrai didelis, tik nežinau ar tų papildomų dviejų eurų tikrai vertas. Sako, kad vieniems chašlama primena troškinį, kitiems – sriubą. Tai čia gausite sriubą. Aštrumėlio nepagailėta, tad jei jautresni pipiriukams, geriau jos neužsakinėkite.
Dienos agurkinė sriuba puiki – tiršta, gausi kruopomis ir smulkiai pjaustytais agurkėliais, o labiausiai džiugina jos kaina. Viso labo – 2 Eur.
Atkeliauja pagrindinis patiekalas – didelė kaukazietiško šašlyko porcija. Aštuoni nedideli gabaliukai (200 g, teigiama meniu), kalnas ryžių, pomidorų, agurkų, kopūstėlių ir svogūnų.
Kalbant apie patį šašlyką, tai norėtųsi didesnių mėsos gabaliukų – čia jie lyg iš parduotuvės pirkti, neprimena gruziniško šašlyko. Įdomu, kad Gruziją dabar vadiname Sakartvelu, tai gal ir šašlykas turėtų būti sakartvelietiškas? Nepaisant literatūrinių išvedžiojimų ir dydžių, mėsa minkšta ir sultinga, nėr prie ko prikibti. Vienintelis šiame patiekale ingredientas sukėlęs gailestį tai marinuoti svogūnai – tokio britkumo seniai neragavau, nes jie lyg vandenyje mirkyti, neturėjo jokio skonio tik vaizdą. Šalia esančios daržovės irgi nė kuo neišskirtinės, o ant stalo stovintis kečupo buteliukas visą restoraninį vaizdą nuleidžia į užkandinės lygį.
Iš viso, 19,20 Eur už pietukus iš dviejų sriubų, vieno karšto ir giros bokalo.
Per pietus čia dažniausiai sutiksite aplinkinį kontingentą – karius, mėgsta čia ir policininkai užsukti, ir nuo smalsių akių pasislėpti norintys romantikai. Ir nors vietiniai jau dažnai aplenkia „Šašlykinę“, jos šlovė vis dar neišgaravusi tarp miesto svečių. Pravažiuoti Alytų ir nestabtelėti „Šašlykinėje“ – būtų visai nepadoru. Gal ir gerai, šalia jau baigia kempingas iškilti, tad tikėkimės, kad sočiai užvalgę tie svečiai ir nakvoti pasiliks.
Kaip sakoma – skonis draugų neturi. Mes ne kartą esam pietavę šioje šašlykinėje ir mums labai patiko. Ir sriubos,ir šašlykai. Porcijos dideles. Kavinė pilna žmonių, bet padavėjos turi laiko nusišypsoti ir paklausti ar skanu,ar nieko netrūksta. Maisto kainos didelės, nes sveiko proto žmogus gaminantis namuose žino kiek kainuoja produktai. Aš drąsiai rekomenduoju užsukti paskanauti šašlykų su saldžiarūgščiais svogūnėliais. Sėkmės virėjams ir kantrybės padavėjams su tokiais klientais,kurie patys nežino ko nori.
Ir kam tos kantrybės? Ar autorius “šokdino” padavėjus su savo kaprizais? Kiek matau, tai tik išsakė savo nuomonę apie maistą. Padavėjų net nepaminėjo. Todėl patarimas: prieš komentuodamas išsipagiriok, nes vėliau pačiam bus gėda.
Ar pagal save sprendi, kad reikia pagiriotis. Yra toks posakis: kuo pats kvepi, tuo kitą tepi.
Tai kad chaslama sriuba neturi būti aštri.Tai darzovine sriuba su bulvėmis,paprika,baklažanais ,pomidorais.Astri sriuba tai yra charcio.Zinau,ką sakau,nes dirbau virėja armėnų kavineje
Šlykštu ten. Kas ten dsr gali valgyt. Jsu senai ten kritus ta šašlykinė….
Ziauru ,Macdonald o reikia Alytuj per sita ale Ulonu saslykine kabutese nera jo
Tarptautinio greitų restoranų tinklo plėtrą Alytuje stabdo “Šašlykinė”? Kokias supergalias turi savininkas?
Na ne vien šašlyką valgėm,kad keli gabaliukai tai tiesa, ir kituose patiekaluose mėsos gal per mažai, be va RYŽIŲ tai pilnos lėkštes..
Dažnai pietauju ir maistas tikrai man skanus. Kaip sako dzūkai nepatinka, uostyk pimpą ir nerašinėk nesamonių.
Durnius tu
Na ne vien šašlyką valgėm,kad keli gabaliukai tai tiesa, ir kituose patiekaluose mėsos gal per mažai, be va RYŽIŲ tai pilnos lėkštes..
Aš irgi nepatiankintas. Nuėjau su 2 eurais ir nepasiūlė kalno mėsos…Reiks į Stiklius užsukt, tian pigeu ir enteligintiškiems žmonėms gereu..
Pirma išmok lietuvių kalbos,debile
Kainos nemažos ,tik atsiskaitant nenoriai pateikia fiskalinį kvitą = reikia priminti ,kad yra toks PVM mokestis ,apie kurį nenoriai reaguoja.
Brangoka, kaip kavinės patiekalams prilygsta restorano kainoms, šašlyko nevalgom – per maži gabaliukai, porcijos sumažėję, ypač didkepsnis. Labai retai užsukam jau ten.
Kosmonautas 😀 saslyko gabaliukai per mazi tai nevalgom 😀 o tu tuos didelius neojaustai ir “cielus” valgai ?
Kad ten jau ne šašlykinė o Ryžinė.
Ryžių kalnas o mėsos 1%
Apgailėtina
Kepa saslykus ant zariju, autoriu iki maisto kritiko toli
Griliaus patiekalus kepa ant laužo, juk galima nueit pasižiūrėti ir pabendrauti su kepėja. Kažkokią nesąmonę čia parašė. Visada valgom čia, jau daug metų, geriausia kavinė, kitiem toli ir tik pavydėt belieka.
Kam čia girti,buvo anksčiau prieš kelis metus pagirtina ir maisto patiekimas,ir porcijų dydis ir pati išvaizda žalumynų daržovių ir t.t o dar ? Net pati foto šašlyko,
ar ji buvo tokia apgailėtina tikrai ne, taip pat duona su česnaku ar buvo tokia? Ne nebuvo kaip paršam jovalas ir t.t Tikrai vadovui yra apie ką pagalvoti….!
Kuo didžiausios sekmės jums verslia, bet tobulėti būtina…!
Senai nebesilankom, ir patiekalai suprastėję ir aptarnavimas ir muziką iš youtube leidžia su paketų reklamom. Žmonių pilna tik todėl, kad Alytuje daugiau nelabai turi kur nueit pasėdėt….
Ryžių restoranas ir tie popieriniai.
Seniau labai mylima vieta buvo,o dabar tikrai suprastėjo,gal virėjai pasikeitė?
Tikrai prasta maisto kokybė, neatspindi patiekalų sudėties, parašytos “meniu”.Prieš pandemiją, anksčiau, dažnai užsisakinėdom kepsnius ir išsinešimui.., bet dabar , kepsnys tarsi guminis…
Šliauka pas Vasia o ne šašlykine.
Tikrai taip ne šašlykine, bet ryzine …
Siuo metu tikrai suprastejus maisto kokybe…užsisakiau kijevo kotleta, tai gavau sausa mesos vistienos krutineles gabala, jokio viduje sviestuko( gal pamirso gaminant ideti), o kainos irgi nekaska pagal tokio lygio maista- stipriai per aukstos, vaikas kuris megsta bulvytes fri, is lekstes paragavo dvi nes visiskai sudziuve ir be skonio…na vyrui gal pasiseke labiausiai su kepsniu ant zariju, bet ir tas nevertas tokios kainos…tik aptarnavimas isliko nepriekaistingas..
Klaikus maistas! Kepsniai atšalę, lydytas sūris ant kepsnių sukietėjęs. Išvada-virtuvė klaiki, nespėja tinkamai paruošti ir laiku pateikti užsakymų. Tapo eiline valgykla…
Viskas čia gera toje šašlikineje,tikriausiai reikejo kažkam aprašyti kitaip i neigiamą pusę ,o del mesos gabaliukų mažų ,džiaukites desit i burną ir neužsprinksit, 😂
Interjeras geras, aptarnavimas irgi nieko, bet dydis patiekalų, kaip kaime… Manot kai tiek daug maisto, tai puiku? Eina visi kaip kiaulės paesti, nes pigu ir daug… Na, Alytus, ką čia pasakysi… Per pusę sumažinkite porcijas, nedarykit iš Alytiškių kiaulių…
Tuo metu kai buvo atidaryta šašlykinė buvo daug maž gerai, daug ir ganėtinai skaniai, porcijos tiktai didelės ir kaina buvo gera, o dabar tai liko tik daug….
Labai skanus maistas. Tikrai nesikabinėkite ir savininkas puikus ir kolektyvas nuostabus,mandagus. Pati geriausia Šašlykinė Alytuje. Sėkmės darbuotojams ir bosui.
Vienas ir valgyk
Jo , gal eik ten dirbti .. skaniau padarysi 😀
Tik i borokeliu sliojnilus sriubos nepilstyk , viskas OK bus
Viskas ten lb gerai !!!!
Bjauru , ten valgyti , ar jus matote ka jie per karantina išdarinėja, cili sriubos užsisakiau tai burokėlių sloike padave 😀
Užsakomasis straipsnis ir viskas.Viskas ten gerai su ta šašlykine , beveik kasdien pravaźiuoju pro šalį ir visada anšlagas.Jaigu būtu taip blogai tai ten tuščia būtu.
Na,ne viskas ten jau taip ir gerai…Užėjus,padavėjai pasižiūrėjo taip,lyg
būtume nusikaltę,nes reiks užbaigti tarpusavio pasikalbėjimą.Užsakius maistą,patiekalus sunešė beveik visus iš karto,neatsižvelgiant,kad viskas ant stalo vėsta,ko pasėkoje cepelinai buvo visiškai šalti…