Birštonas taps švytinčių moliūgų kurortu: laukia kūrybinės dirbtuvės, pramogos ir „oranžinis“ meniu

Šį penktadienį, spalio 27 d., rudenėjantis Birštonas nušvis oranžine spalva – kurortą iki pat Vėlinių puoš šviečiančių moliūgų instaliacijos. Miesto bendruomenė ir svečiai kviečiami į kūrybines moliūgų skaptavimo dirbtuves, šiam metų laikui būdingas aštrių pojūčių pramogas bei paragauti specialių patiekalų iš rudeniško restoranų ir kavinių meniu.

Anot Birštono turizmo informacijos centro direktorės Rūtos Kapačinskaitės, kurortas išlaiko tradicijas savaip – birštonietiškai – pažymėti vėlyvo rudens šventes ir prasidedančias moksleivių atostogas. „Šiuo metu populiariausia daržovė Lietuvoje – moliūgai – papuoš ir Birštoną. Laukiame visų norinčių pasigėrėti jaukia oranžine spalva nušviestu kurortu, sudalyvauti teminiuose renginiuose, atrasti rudens skonius, poilsį ir ramybę“, – sako R. Kapačinskaitė.

Jau šį penktadienį, 17 val., sanatorijos „Versmė“ biuvetėje startuoja moliūgų skaptavimo dirbtuvės, kurias ves edukatorė, o skirtingų dydžių oranžinėmis daržovėmis pasirūpins sanatorija, tad renginio lankytojams belieka susikurti išties unikalų rudens derliaus atributą ir dalyvauti gražiausio moliūgo rinkimuose.

Išskirtinėje Birštono erdvėje – Kneipo sode, kuris savaitgaliui taps švytinčių moliūgų sodu, sužibės patys išradingiausi skaptuoti ir dekoruoti moliūgai, o svečių lauks įspūdingas ugnies šou, bendras vaišių stalas ir paslaptinga fotosesija tamsoje. Renginio organizatoriai ragina atsinešti savo skaptuotą moliūgą bei gardų patiekalą iš šios daržovės ir drauge kurti jaukią ir mistišką atmosferą.

Į daugiau nei šimto žvakių šviesą, dūmų užsklandą ir ekstremalius potyrius panardins ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa. Kaip ir praėjusiais metais, „Pramogų kalnas“ tampa „Siaubo kalnu“ ir tęsia naktinių pasivažinėjimų rogutėmis su šiurpinimo elementais tradiciją. Šįmet bus „siaubingai malonu“ pasivaikščioti ir nedidelėse improvizuotose kapinaitėse, pasivaišinti šiltais gėrimais ir saldumynais. Naktiniai rogučių pasivažinėjimai drąsuoliams – nuo spalio 27 d. iki pat spalio 31 d. vakaro.

Pajudėti ir linksmai praleisti laiką kviečia ir Birštono meno mokykla. Penktadienio naktį mokyklos patalpose iki pat aušros vyks žaidimai, vaišės, kūrybinės veiklos, diskoteka. Siautulingą helovinišką karaokė ir šokių vakarėlį su specialiais šiurpnakčio kokteiliais, žaidimais bei siurprizais šeštadienį užkurs kurorto burgerių baras „Bir. Bur. Bar“.

Teminių heloviniškų kostiumų mėgėjams progų pasipuošti taip pat bus. Spalio 29 d. vakare Birštono kultūros centre – šiurpiausia metų diskoteka, kurioje laukiami originaliai apsirengę šokėjai. Geriausio kostiumo nugalėtojai laimės prizus, o diskotekoje netrūks šiai šventei būdingos muzikos, dūmų, ir šviesų.  Spalio 31 d. viešbutis „EGO SPA“ dalinsis raudona atmosfera, čia esantis SPA centras – velniškais malonumais, restorano komanda – nuodėmingai gardžiu maistu, o vakaro nuotaiką palaikys didžėjaus grojama muzika.

Birštono kavinėse ir restoranuose – ypatinga dedikacija moliūgų patiekalams: nuo gėrimų iki desertų. Restoranas „Old Town Grill“ pasiūlys skanauti rizotą ir silkės tartarą, kuriuos išradingai papildys ši daržovė, „Skonių svetainė“ savo lankytojus pamalonins moliūgų desertu su grietinėle ir išskirtiniu moliūgų pyragu su saldžiarūgščiu padažu, kitose kurorto kavinėse – oranžiniai skanėstai ir kvapnūs šildantys gėrimai.

Atostogaujančiųjų kurorte tradiciškai laukia sveikatą gerinančios procedūros sanatorijose ir SPA centruose, maudynės baseinų ir pirčių kompleksuose, sveikatingumo takai, atsinaujinęs pažintinis Škėvonių takas, spalvingai rudenėjanti ir kerinti Nemuno krantinė, verta telefono kameros ar fotoaparato kadro.

Daugiau informacijos apie veiklas Birštone rasite čia: https://www.visitbirstonas.lt/renginys/svytinciu-moliugu-kurortas/date-20231027/

www.visitbirstonas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *