Šilumininkai džiaugiasi: Alytuje šildymo sezonas prasidėjo be trukdžių

 

Jau daugiau kaip savaitę Alytaus mieste yra pajungtas šildymas. Šilumininkai džiaugiasi „vasarą paruoštomis rogutėmis“ – pavasarį, vos užbaigus šildymo sezoną, prasidėjo pasiruošimo darbai ateinančiam: patikrinti įrenginiai, atlikti remontai, hidrauliniai bandymai, vasarą papildytos biokuro atsargos, todėl šildymo tiekimas prasidėjo be trukdžių. Nors, pasak jų, vartotojų skambučių su klausimu, kodėl jų namuose vis dar šalta, netrūko.

Tiesa, dar ir šiandien Dzūkijos sostinėje šildosi ne visi. Maždaug 10 proc. objektų (įmonės, privatūs namai) šildymo starto nusprendė luktelti.

„Alytaus šilumos tinklai, kaip šilumos energijos tiekėjas, šilumos energiją tiekia iki pastato įvadinės sklendės. Už temperatūrą pastato viduje yra atsakingas šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, kurį pasirenka pastato savininkai.

Būtent prižiūrėtojas reguliuoja šilumos punktą, nustato temperatūrą, yra atsakingas už tai, jog radiatoriai šiltų vienodai. Taigi, jei jūsų namuose šalta, pirmiausia turite kreiptis į savo pastato šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją.

Alytaus šilumos tinklai teikia ir šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros paslaugas, bet tą atlieka tik penktadalyje Alytaus miesto objektų“, – pažymi bendrovės „Alytaus šilumos tinklai“ komercijos direktorė Kristina Pivarauskienė.

Šiemet šildymo sezonas Alytuje prasidėjo kiek vėliau nei praeitais metais. O startą, pasak K. Pivarauskienės, kaip ir visuomet lėmė atvėsę orai. Pagal teisės aktų nuostatas, šildymo sezono pradžią privaloma skelbti kai tris paras iš eilės vidutinė paros temperatūra nesiekia 10 laipsnių šilumos. „Gyventojams nebūtina laukti oficialios šildymo sezono pradžios, kuri yra skelbiama savivaldybės potvarkiu. Jei dauguma gyventojų pageidauja – šildymas gali būti pajungtas ir ankščiau“, – sako pašnekovė ir tikisi, jog šis šildymo sezonas bus patrauklesnis alytiškių piniginėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *