Aplinkosaugininkai ramina: taršos Nemune ties Alytumi nenustatyta

 

Socialiniame tinkle Facebook antradienį išplitus filmuotai vaizdo medžiagai, kurioje užfiksuoti vaizdai nuo Baltosios Rožės tilto esą liudija apie užterštą Nemuną ties Alytumi, sukėlė ne menką sąmyšį. Jį dar labiau paaštrino Seimo socialdemokrato Lino Jonausko įrašas asmeninėje socialinio tinklo paskyroje:

„NEMUNAS – NUOTEKŲ VAMZDIS?
Šiandien Nemunas ties Alytum pavirto dideliu teršalų vamzdžiu.
Nežinau kas, kiek laiko ir kodėl teršė, tačiau nufilmuotas vaizdas labiau priminė didžiulę ekologinę nelaimę, nei romantišką rudeninį peizažą.
Ačiū žmonėms pastebėjusiems taršą. Ačiū ir Aplinkos apsaugos departamento direktoriui ir pareigūnams už operatyvumą. Tikiuosi teršėjai neišvengs tūkstantinių baudų ir kreivų verslų uždarymo.
Labai prašau, paspauskite DALINTIS!“.

Kaip portalą Dzūkijosveidas.lt informavo Aplinkos apsaugos departamentas, spalio 23 d. buvo gautas pranešimas apie galimai išsiliejusius naftos produktus ir matomas dideles dėmes Nemuno vagos dalyje, esančioje prie Piliakalnio gatvės pėsčiųjų tilto, važiuojant nuo Varėnos gatvės pusės.

Buvo apžiūrėta Nemuno upė Alytaus m. sav. teritorijoje nuo Baltosios rožės tilto ir Piliakalnio g. bei Nemuno g. Užlipus ant tilto, Nemuno upės vandens paviršiuje buvo pastebėtos pilkos spalvos dėmės būdingos drumstam vandeniui, kuris susimaišęs su vandens augalija (plūdena) atrodo kaip riebalingi teršalai.

Nuvykus į kitą Nemuno upės krantą, Piliakalnio g. kur tuo metu dirbo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) pareigūnai, apžiūrėjus Nemuno upę nuo kranto ir PGT pareigūnams upėje iš valties užfiksuotos analogiškos pilkos spalvos dėmės drumstame vandenyje, susimaišusios su vandens augalija (plūdena).

Tęsiant apžiūrą buvo apžiūrėtas žemiau, ties prieplauka Nemuno vagą gilinantis ekskavatorius bei aukščiau Baltosios rožės tilto, Nemuno upėje Alytaus r. sav. Radžiūnų k. upės vagą valanti žemsiurbė.

Apžiūros metu taršos naftos produktais nenustatyta. Vidaus vandens kelių direkcija šiuo metu vykdo Nemuno valymo darbus ties Alytumi Aplinkosaugininkų apžiūros metu nenustatyta, kad iš darbus atliekančios technikos patektų tarša į Nemuną. Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vis dar sulaukia skambučių dėl minimų dėmių Nemune ir kaskart važiuoja jų tikrinti, tačiau apžiūros metu taršos naftos produktais nenustatyta“, – teigiama gautame atsakyme.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *