Apdovanoti gražiausiai aplinką besitvarkantys alytiškiai

Kiekvieną rudenį įvertinamos ir apdovanojamos įmonės, švietimo įstaigos, daugiabučių namų savininkų bendrijos ir individualių namų gyventojai, kurie šiais metais gražiausiai papuošė savo aplinką.

„Ne taip dažnai į šią salę susirenka žmonės, kurie myli aplinką, gamtą ir ją labai vertina. Mes stebime, kaip miestas keičiasi, gražėja, atsinaujina, atsiranda naujų idėjų. Buvo laikotarpis, kai organizavome šį konkursą, bet žmonės nelabai norėjo įsileisti į savo namus ir parodyti, ką jie yra sukūrę, o šie metai  yra tokie, kai patys jūs kviečiate ateiti, apžiūrėti ir įvertinti. Pastebėjome, kad jei kaimynas jau gavo padėką už gražiausiai kuriamą aplinką, tai dažniausiai kiti kaimynai negali atsilikti ir taip visa gatvė gražėja, viskas pirmiausia priklauso nuo mūsų pačių. Tikrai malonu išeiti į kiemą, kuris yra sutvarkytas ir mus visus džiugina. Norime padėkoti už jūsų kuriamą grožį ir tikimės, kad būsite pavyzdžiai ir kitiems alytiškiams, kurių  sodybos, namai, įmonės ar įstaigos dar nebuvo įvertintos“,- apdovanojimo ceremonijos metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Daugeliui laimėtojų buvo staigmena, kad jų aplinka buvo pastebėta ir įvertinta, jie džiaugėsi ir dėkojo. Laimėtojai teigė, kad aplinką prižiūrėti ir išlaikyti gražią reikalauja daug kasdieninio darbo. Norint ją paversti ta, kuri ateityje bus įvertinta, svarbu turėti gerą vaizduotę ir kūrybiškumą.

Mero padėkos įmonių ir įstaigų kategorijoje įteiktos pirmosios vietos laimėtojams PRO BRO EXPRESS. Antroji vieta atiteko IĮ „Loretos galerija, o trečioji – grožio salonui „Asta“.

Švietimo įstaigų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Alytaus Šv. Benedikto gimnazijai. Antroji vieta – Alytaus Dainavos progimnazijai, trečioji – Alytaus lopšeliui-darželiui „Saulutė“.

Daugiabučių namų savininkų bendrijų kategorijoje šiemet nugalėtojų laurus nuskynė DNSB Topolių g. 12. Antroji vieta atiteko DNSB Vilties g. 8, o trečioji – DNSB Jaunimo g. 56.

Individualių gyvenamųjų namų kategorijoje gražiausia pripažinta Vaivos ir Vytauto Pranskevičių sodyba Puodžių gatvėje. Antroji vieta atiteko Audronės ir Roberto Klimavičių sodybai, įsikūrusiai Saulėnų gatvėje, o trečioji – Aušros ir Vitaliaus Zumų sodybai, esančiai Pašilio gatvėje.

Gražiausia naujakurių sodyba pripažinta Aldonos ir Ginto Katelynų sodyba, esanti Vardos gatvėje. Antrąja vieta šioje kategorijoje įvertinta Eremitos ir Giedriaus Salickų sodyba, esanti Pušyno gatvėje, o trečiąja – Jolitos ir Arūno Linkevičių sodyba Kalvos gatvėje.

Originaliausiai savo sodybą šiemet puošė Violeta ir Marius Mickevičiai iš Kurorto gatvės. Antroji vieta atiteko Vigitai ir Vytautui Paškauskams iš Piliakalnio gatvės, o trečioji – Aušrai ir Raimundui Purviniams iš Poilsio gatvės.

„Miesto nostalgijos – senosios miesto sodybos“ kategorijoje pirmoji vieta skirta Inetos Bartasevičiūtės sodybai Aukštojoje gatvėje, antroji vieta – Jono Šerpensko sodybai, esančiai V. Krėvės gatvėje, o trečioji – Irenos ir Gintaro Dūdonių sodybai Draugystės gatvėje.

Aplinką puoselėjančioms įmonėms, įstaigoms, bendrijų ir sodybų šeimininkams įteiktos atminimo lentelės, padėkos raštai ir bendrovės „Lankava“ čekiai, rožių žiedai.

Alytuje gražiausias ir originaliausias sodybas, gražiai aplinką tvarkančias įmones ir bendrijas savivaldybė įvertina nuo 1996 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *