Alytus ruošiasi žiemai: kelininkų sandėliuose – apie 2000 tonų druskos

Trečiadienį su Alytaus gatves bei šaligatvius žiemą valysiančiais rangovais susitikę Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir administracijos direktorius Gintaras Rakaitis buvo patikinti, kad žiemos sezonui jau yra pasiruošta. Gatvių valymo technika parengta, druskos, druskos tirpalo bei druskos smėlio mišinio atsargos jau sandėliuojamos ir paruoštos naudoti.

„Praėjusiųjų metų oro sąlygos buvo pakankamai dėkingos, todėl miesto gatvės ir šaligatviai žiemą buvo prižiūrimi sklandžiau nei ankstesniais metais. Tikiuosi, išmokote pamokas ir šiemet darbai bus organizuojami dar geriau, laikysitės sutarties sąlygų. Mūsų tikslas – ne jus bausti, o bendrauti ir bendradarbiauti siekiant, kad darbai būtų atlikti kokybiškai, o keliuose susiklosčius sudėtingoms sąlygoms, būtų reaguojama operatyviai. Stebėkite orų prognozes ir būkite visuomet pasiruošę“, – susitikime kalbėjo N. Cesiulis.

Rangovai kaip ir kasmet planuoja didelį dėmesį skirti tiltams ir įkalnėms, nes kelio danga šiose vietose, net ir esant teigiamai temperatūrai, gali būti pavojingai slidi. Bendrovė „Raguvilė“ patikino, kad turi pakankamai technikos ir šiuo metu sandėlyje paruošta 1,5 tūkst. tonų druskos, 78 tonos druskos tirpalo bei apie 500 tonų druskos smėlio mišinio. Taip pat pasiruošta ir galimoms itin sudėtingoms situacijoms, kada prireikus didesnių technikos pajėgumų, būtų pasitelktos kitos įmonės, su kuriomis yra sudarytos sutartys.

Norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad sniegą valyti ne pagal nustatytą technologinį algoritmą netikslinga, t. y. druska ant kelio pilama tik tuomet, kai nustoja snigti, nes kitu atveju esant snygiui ji veliasi ir neduoda jokios naudos. Kiekvieną kartą vienam pabarstymui mieste reikia 40–50 tonų druskos, pasitaiko dienų, kai druska beriama ir kelis kartus. Su turima technika vienu metu nuvalyti ar pabarstyti visų miesto gatvių ir šaligatvių neįmanoma, todėl darbams vykstant palaipsniui, svarbus vairuotojų ir pėsčiųjų atidumas vertinant eismo sąlygas.

Pasitaiko atvejų, kai gyventojai valydami savo kiemus, sniegą sustumia ant gatvės ar kelio – tokiu būdu apsunkina eismą kitiems automobilių vairuotojams ir gatves prižiūrinčiai įmonei. Todėl prašome sniegą valyti ir kaupti taip, kad jis netrukdytų pėsčiųjų ir automobilių eismui.

Miesto priežiūros reikalavimus, leidimus ir draudimus apibrėžia Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklės, kurias tvirtina Alytaus miesto savivaldybės taryba. Artimiausiu metu planuojami šių taisyklių pakeitimai.

Informuojame, kad kaip ir praėjusiais metais, Rotušės aikštėje ir visose kitų miesto aikščių teritorijose suformuoti takai bus valomi ir reguliariai barstomi, siekiant, kad judėjimas aikštėse taptų saugesnis. Esant poreikiui, pvz., šventei, bus nuvaloma visa aikščių danga. Primename, kad dėl gatvių ir šaligatvių valymo ir barstymo galite susisiekti su atsakingomis įmonėmis žemiau nurodytais kontaktais:

  • Viso miesto gatves ir miesto parkus prižiūri UAB „Raguvilė“,  tel. 8 645 20 999.
  • Miesto centro pėsčiųjų takus ir šaligatvius prižiūri UAB „2MP“, tel. 8 659 88 785.
  • Vidzgirio ir Putinų pėsčiųjų takus ir šaligatvius prižiūri UAB „Ecoservice“,  tel. 8 620 38 667.
  • Dainavos pėsčiųjų takus ir šaligatvius prižiūri UAB „Ordo“,  tel. 8 652 04 578.
  • Žvyruotas gatves prižiūri UAB „Nerda“, tel. 8 665 18 518.
  • Gatvių ar šaligatvių valymo trūkumus bet kuriuo paros metu galite fiksuoti ir registruoti „Tvarkau Alytų“ svetainėje www.tvarkaumiesta.lt pasirinkę skiltį „Naujas pranešimas“ arba el. p. miesto_ukis@alytus.lt.
  • Taip pat galite informuoti ir Miesto ūkio skyrių darbo metu telefonais (8 315) 55 196 arba (8 315) 55 111.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *