Švarinami Alytaus ligoninės langai pro akis nepraslydo ir Darbo inspekcijai

Filmuotos medžiagos STOP kadras

Savaitgalį viešojoje erdvėje išplatinta filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės valytoja, stovinti ant antro aukšto išorinės skardinės palangės ir švarinanti langus be jokios įrangos ir apsaugos priemonių, neliko nepastebėta ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) specialistų.

Kaip portalą Dzūkijosveidas.lt informavo VDI atstovė Jolanta Bielskienė, Kauno teritorinio skyriaus specialistai šią filmuotą medžiagą pamatė sekmadienį ir iškart susisiekė su Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vadovais.

„Šios įstaigos vadovybė atsakingai žiūri į darbuotojų saugą, prieš savaitę kaip tik konsultavosi darbuotojų saugos klausimais su VDI. Paprastai ligoninėje langus valo langų robotas, o šis konkretus atvejis įvyko dėl pačios darbuotojos neatsakingumo. VDI specialistams susisiekus su ligoninės vadovybe buvo dar kartą instruktuota darbuotoja“, – inspekcijos veiksmus konkretizavo J. Bielskienė.

Dar sekmadienį į įvykį sureagavo ir pati gydymo įstaiga, pasidalijusi pranešimu socialiniame tinkle „Facebook“:

„Reaguodami į viešoje erdvėje plintantį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas daugiau negu dviejų metrų aukštyje Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės langus valiusios darbuotojos saugumo reikalavimų pažeidimas, informuojame, kad, vos pastebėjus situaciją, darbuotojos buvo paprašyta nedelsiant sugrįžti į saugią darbo aplinką.

Darbuotojai buvo priminti saugos ir sveikatos reikalavimai, su kuriais ji buvo supažindinta vos pradėjus dirbti įstaigoje.

Pabrėžiame, kad darbuotoja užsiėmė saviveikla, nes paskyrimo darbą atlikti aukštyje jai nebuvo duota.

Raštu išdėstytame paaiškinime ji teigia, kad pati ėmėsi iniciatyvos išvalyti nešvarų įstaigos langą išorėje ir pripažįsta dėl savo pačios kaltės padariusi saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimą.

Pagal nustatytus saugos ir sveikatos reikalavimus, daugiau nei 1 metro aukštyje esantys langai turi būti valomi licenciją tokiems darbams turinčių aukštalipių.

Taip pat pabrėžiame, kad ligoninė turi priemones langams valyti sunkiai prieinamose vietose – langų valymui skirtą robotą.

Siekiant užkirsti kelią pavojingoms situacijoms ateityje, įstaigos darbuotojams dar kartą bus priminti saugos ir sveikatos reikalavimai, su kuriais kiekvienas jų yra susipažinęs ir tai patvirtinęs raštiškai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *