Jaunieji žurnalistai susipažino su „Dainavos“ kino teatro virtuve

Ar žinote, kur kino teatre „Dainava“ yra kompiuteris, į kurį atsiunčiami filmai, rodomi žiūrovams? Ir kodėl „Dainavai“ reikia galingo serverio? Tai ir daug kitų dalykų spalio 15 dieną išsiaiškino Alytaus jaunimo centro jaunieji žurnalistai.

Inžinierė ir filmų demonstruotoja Vitana atsakė į visus klausimus. Iš antro aukšto pro mažą langelį žiūrėjome į salę, kaip tik buvo rodomas filmas „Troliai 3“.

Kino teatras „Dainava“ buvo pastatytas 1960 metais. Greitu metu bus remontuojamos jo vidaus patalpos, bus nupirkta ir šiuolaikiška kino demonstravimo įranga.

Dabar Alytuje yra tik vienas kino teatras, o buvo metas, kai  buvo trys: be „Dainavos“, dar veikė „Jaunystė“ ir „Taika“. „Jaunystės“ pastato jau nebelikę, o „Taika“ dar yra, tiesa, labai jau apgriuvusi.

Mokytoja Rūta sakė, kad maždaug prieš 30 metų Lietuvos regionuose veikė apie 140 kino teatrų, o dabar jų nesuskaičiuojama nė dešimties. Gerai, kad yra Alytuje.

Kino teatre „Dainava“ dirbanti Vitana yra baigusi Gedimino technikos universitetą (VILNIUS TECH), jos specialybė yra renginių inžinerija.

AJC jaunųjų žurnalistų kursų nariai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *