Nauja kavinė Alytuje: stilingas bistro, kurio kainos daugelį nustebins

Didelės kavinių kaitos Alytuje nėra – dažniausiai pasikeičia tik įstaigos pavadinimas ar pakeliamos patiekalų kainos. „Klevelis“ pernai gamino burgerius, šiemet masino wok tipo patiekalais, „Coco lounge“ niekad nežinai aptarnaus labai blogai ar labai gerai, o buvęs „Geinis“ jau seniai tapo alaus restorano kopija. Tad nauja kavinėje naujoje vietoje yra beveik metų įvykis. 

„Brunch cafe Alytus“ duris atvėrė Nemuno g. 1 adresu naujai pastatytame daugiabutyje prie žiedo. Vienok, čia jau darosi tikras kavinių ir barų Bermudų trikampis – priešais jį įsikūrę „Fenix“, „Pušis“, „Dzūkų alaus restoranas“, tad tik rinkis, kur eiti ar nuo ko pradėti ir kur užbaigti?

Ką reiškia „brunch“? Tai du sujungti angliški žodžiai – „breakfast“ (liet. pusryčiai) ir „lunch“ (liet.pietūs). Lietuviškai mes turime paprastą žodį – priešpiečiai. 

Naujoji kavinė būtent tam skirtą meniu ir sukūrė – nuo blynelių (saldžių ir nesaldžių), benedikto kiaušinių, omletų iki salotų ir desertų. Sakyčiau, kavinės topas – beigeliai, kuriuos jie pirmieji pasiūlė Alytuje. Beigelis – tai tradicinis žydų patiekalas: perpjautas pusiau nesaldus riestainis, o viduje įdėta visokiausių pagardų. Lyg ir sumuštinis ar suvožtinis.

Kol kas „Brunch cafe Alytus“ veikia iki nuo 9 iki 18 val., išskyrus sekmadienį. Juokinga, nes ilgų priešpiečių kultūra visame pasaulyje labiausiai populiari būtent savaitgaliais, kai tingiai įsitaisęs kavinėje su šeima ar draugais mėgaujiesi gardžiu maistu.

Grįžtam prie meniu – „Dzūkijos veido“ gurmanai apsilankė pirmosiomis kavinės atsidarymo dienomis, tad vidurdienį užėmėme paskutinį laisvą staliuką. Meniu iškart padėti ant stalų, o už tarp klientų ir už baro sukasi dvi barmenės. 

Kainos tikrai nustebins, nes atėję omleto turbūt nesitikėsite, kad už jį teks pakloti septynis ir daugiau eurų. Blynai nuo 5,55 eurų už porciją, košės nuo šešių, o naujoviški beigeliai 7-9 eurai. Įdomumo dėlei palyginome su beigelių kainomis Vilniuje – vieni pirmųjų pradėję siūlyti šiuos patiekalus „Beigelistai“ sostinės senamiestyje už juos prašo nuo 3 iki 5,2 euro. 

Kol keturiasdešimt minučių laukiame savo patiekalų, galime ir apsidairyti. Kavinės aplinka išsiskiria iš bendro miesto maitinimo įstaigų konteksto – industrinis stilius su betono lubomis, marmuro imitacijos baru ir angliškomis frazėmis ant sienų pakabintuose plakatuose. Modernu, stilinga, bet jaukumo čia mažai. Kėdės taip pat ne pačios patogiausios, bet užtat didžiausia pagarba už tualete įrengtą kūdikių pervystymo ir žindymo kampą bei kavinėje vaikams padėtus įvairius stalo žaidimus ir dėliones.

Atkeliauja dailiai paserviruoti patiekalai – vaizdas tikrai puikus, ingredientų gausa stebina ir turbūt vienintelė vieta Alytuje, kur Cezario salotose mažiausiai yra pačių salotų, o daugiau visų kitų gėrybių. Žinoma, už 10,90 euro to ir norėtųsi. 

Benedikto kiaušiniai pirmą kartą stalą pasiekia kietu tryniu, kas neįprasta šiam patiekalui – išsakius pastabą, po dešimt minučių tobulai paruošti vėl atkeliauja ant stalo. Patiekalas sodrus savo ingredientais ir skoniais, o svarbiausia – tikrai labai labai sotus. Už atsiprašymą išsinešimui padavėja įdeda desertų – dešimt balų už tokį  aptarnavimą.

Apibendrinant pastebėtume, kad romantiškam pasimatymui vieta nelabai tinka, o dalykiniams pietums – meniu ne visiems patiks. Per langą smagu stebėti zujančius automobilius, bet ilgesniam laikui čia užsibūti nesinorės. 

Džiugu, kad atsirado vieta Alytuje, kur galima gauti ne tik „Sanitex“ paruoštukų, kuo pasižymi daugelis, ir tuo pačiu norisi palinkėti atrasti savo identintetą MYLIU mieste. 

17 komentarų apie “Nauja kavinė Alytuje: stilingas bistro, kurio kainos daugelį nustebins

  1. Ilgai neišsilaikys. Kainos labai didelės. Skonis ne kažką. Ar norėsis dar grįžti ir ragauti, nemanau. Blynai stori. Tiems patiems saldiems ir nesaldiems ta pati tešla. Jokio traškumo. Riebūs. Ypatingai su faršu, nors meniu, nepaminėta faršas. Patys beigeliai buvo kietoki. Tikrai valgę juos ir Kaune ir Vilniuje, Palangoje kur pats beigelis tirpsta burnoje. Norite sulaukti jaunimo, mažinkite kainas, keiskite meniu.

    1. Mes vakar irgi aplankėm naują vietą. Benedikrai kietai virti kiaušiniai,bet, kad angliškus pusryčius taip sugadinti dar reikia gerai pasistengt. Viskas plaukia riebaluose ir keptas kiaušinis su kietu trynių. Kartą paragavus daugiau gryzti nesinori.

    2. Vien del anglisko pavadinimo neiciau Kas cia po velniu? LIETUVA AR izsienis? Tai du pab raso tegul, negaliu pakest

  2. Vakar kaip tik aplankėm. Omletas..brrr,beigeluai gal vakarykščiai, kava ruošti….Daugiau ten ne ne ne.

  3. Geriau palinkekite sekmes, o ne tik blogus komentarus rasykite. Jei skaniai pavalgytumete,iseitumete sotus ir laimingi,kazin ar atsimintumet parasyti komentara. Bet jei kazkas ne taip,tuoj pat stveriate ir su malonumu rasote. Su laiku visi mes tobulejame. Sekmes jums ir dideles kantrybes.

  4. Kadangi FB ir GOOGLE viskas blokuojama savininku, tai tiesiog norejau pasakyti apeikite sita vieta, jeigu norite pavalgyti uzsukite i Lidla arba Promo is kur viskas perkama, zmones neturi jokio supratimo apie tai ka daro nes ka daro tai yra komedija, prasau prabuskit klientai ir pasiziurekit kaip Jus apmauna, yra pilna vietu aplink kur galima normaliai pavalgyti bet si vieta tiesiog yra “PRAVALAS”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *