Dzūkijos savivaldybių vadovai Ispanijoje semiasi verslumo patirties

Šią savaitę Dzūkijos regiono savivaldybių vadovai ir atstovai vieši Andalūzijos regione, Ispanijoje, kur pažindinasi su ten veikiančiais bendradarbystės centrais, vadinamaisiais hub‘ais, ir jų veiklomis.

Planuojama, kad penkių dienų komandiruotės metu delegacija iš penkių Dzūkijos savivaldybių aplankys maždaug šešis tokius centrus.

Kaip portalui Dzūkijosveidas.lt sakė šią komandiruotę organizuojančios Alytaus regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Jurgita Butrimaitė, į Ispaniją išvyko tarybos kolegijos ir darbo grupės nariai, savivaldybių atstovai. Iš viso 13 asmenų.

Tarp jų – Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė, Varėnos rajono meras Algis Kašėta, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, Alytaus rajono vicemeras Aurimas Truncė.

„Šios komandiruotės tikslas – verslumo skatinimas ir bendradarbystės verslo centrų, vadinamųjų hub’ų, aplankymas. Užsienio šalyse tokie centrai yra labai pažengę, o Lietuvoje – visiška naujovė. Planuojame juos kurti savo regiono savivaldybėse, o kad jų veikla nesidubliuotų tarpusavyje, norime atrasti skirtingas specializacijas.

Mums tikrai trūksta žinių apie tai, todėl ir vykstame į komandiruotę, kurioje aplankysime tuos centrus, susipažinsime su jų veikla iš arčiau, o grįžę galėsime dėliotis savo veiksmų planą. Strategijos plano parengimas netrukus bus baigtas, tačiau tam tikros informacijos mums dar trūksta“, – sakė J. Butrimaitė.

Alytaus regiono plėtros tarybos kolegijos nariams, šiuo atveju savivaldybių merams, bei plėtros tarybos administracijos direktorei komandiruotė Ispanijoje yra finansuojama iš Alytaus regiono plėtros plėtros tarybos biudžeto, visi kiti vyksta savivaldybių lėšomis.

Vienas komentaras apie “Dzūkijos savivaldybių vadovai Ispanijoje semiasi verslumo patirties

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *