Veisiejuose duris atvėrė modernus sporto centras

Veisiejuose, buvusios pradinės mokyklos Ateities g. 6  antrame aukšte, duris atvėrė modernus sporto centras, kuris laukia vaikų ir senjorų, profesionalų ir mėgėjų iš viso Lazdijų rajono.

Lazdijų sporto centro bazėje Veisiejuose įrengta stalo teniso ir treniruoklių sporto salės, kuriose sportuojančių laukia naujausia įranga. Apie 30 šiuolaikiškų treniruoklių pritaikyti profesionaliai sportuojantiems, užsiimantiems jėgos trikovės ar kitu sportu. Taip pat jais naudotis prižiūrint ir patariant sporto centro treneriams galės tiek kūno formas norintys padailinti, tiek ir siekiantys sustiprinti raumenis.

„Veisiejai iki šiol neturėjo uždaros ir tinkamos sportavimui skirtos sporto erdvės, tad viskas prasidėjo nuo didelės svajonės – visiems susitelkus ir tikint tuo, ką darome. Todėl šiandien galime džiaugtis tokiu puikiu rezultatu. Šiandien tariu ačiū daugybei žmonių, be kurių svajonė nebūtų virtusi realybe. Ačiū jums visiems“, – antradienio vakarą sporto bazės atidaryme kalbėjo Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Lazdijų sporto centro bazės atsiradimas užbaigė ilgus metus uždarytos ir apleistos pradinės mokyklos įveiklinimą. Šiuo metu visas pastatas užpildytas. Čia po pamokų renkasi vaikų dienos centro vaikai, kurie atlieka namų darbus, užsiima edukacinėmis veiklomis, kepa, piešia ir smagiai leidžia laiką, kol tėvai baigia darbus. Reikiamą pagalbą šiame pastate gauna ir specialių poreikių turintys vaikai bei šeimos – įrengti multisensoriniai kambariai leidžia jiems nurimti ir lavinti savo pojūčius. Po tuo pačiu stogu įsikūrė ir Trečiojo amžiaus universiteto studentai, o dukart per savaitę renkasi Veisiejų bendruomenės rankdarbių studija „Kuparėlis“. Taip pat teikiamos paslaugos bendruomenei – veikia skalbykla, atsigaivinti kviečia pirtis.

Sporto bazės paslaugas teiks Lazdijų sporto centro treneriai pagal numatytą tvarkaraštį ir kainoraštį – iki pietų ir vakarais laukiami suaugusieji, po pamokų čia vyks treniruotės vaikams. Pastariesiems paslaugos – nemokamos, suaugusiems už treniruotes reikės atsiskaityti pagal Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nustatytas kainas.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *