Vasaros pabaigtuvės Alytuje pažymėtos moteriško adrenalino doze

Vasaros pabaigą pažymėjusiame festivalyje „Alytaus adrenalinas“ emocijų netrūko ir vairuojančioms moterims. Jos nuo pat ryto savo automobiliais turėjo įveikti nemažai iššūkių, nes vyko „ORLEN Ladies Go“ orientacinis-pramoginis ralis. Kai kuriems merginų ekipažams pasisekė turėti ir pagalbininkų vyrų. „Ladies Go plius žvaigždė / lenktynininkas“ įskaitoje šįkart važiavo ne tik žinomi šalies atlikėjai, bet ir vietiniai sportininkai.

Iš anksto buvo aišku, kad alytiškės „Gang kabrioletės“ ralyje važiuos su savo kraštiečiu, lenktynininku Irmantu Ambraziejumi, žinomas nuomonės formuotojas Antanas Jakimavičius važiavo su „Krispo“ komanda iš Vilniaus, o dar vienam Alytuje žinomam sportininkui, garsinančiam Lietuvą pasaulyje kultūrizmo srityje, Tadui Jefišovui teko komanda iš Panevėžio „Tos pačios panos“. Ji ir tapo šios įskaitos nugalėtoja. „Faina team“, kuri važiavo su grupės „Hipokritai“ nariu Dmitrijumi Kudrin lenktynių metu patyrė ir nedidelį eismo įvykį, bet jis nesutrukdė ekipažui laimėti antrosios vietos,  o trečiąją – panevėžietės „Maišau pedalus“, važiavusios su aktoriumi Edgaru Bechter.

Dar prieš startą visi automobiliai turėjo užsukti į „Ladies Go“ garažą, kur buvo atlikta patikra, ar automobilyje yra visi pagal KET reikalavimus reikalingi daiktai: vaistinėlė (pagal naujus reikalavimus), gesintuvas, liemenė, avarinio sustojimo ženklas.

Po starto dalyvės skubėjo į „Alytaus adrenalino“ slalomą, kurį organizavo „Marimotors“. Įveikusios jį prie Alytaus kultūros centro turėjo sudainuoti miesto himno priedainį ir atrasti teritorijoje užkoduotus dzūkiškus žodžius bei pravažiuoti sunkiausią „Ladies Go“ slalomą.

Nė kiek ne lengvesnė užduotis dalyvių laukė ir „Automotoparke“. Ten su duota „raketa“ reikėjo pravažiuoti žvyro trasą, neviršijant tam tikro greičio ir kartu važiuojant ne per lėtai. Po pertraukos dalyvės turėjo įveikti tikslaus važiavimo rungtį, kuri driekėsi beveik 10 km. Organizatoriai buvo paruošę ir slaptą kontrolės punktą. Deja, į jį atvažiavo ne visi ekipažai, o tai reiškia, kad kai kurios komandos važiavo ne pagal kelio knygą.

Jau antrą kartą „Ladies Go“ ralyje dalyvėms teko išbandyti Dainų slėnyje esančią aikštelę, ten vyko Alytaus miesto savivaldybės slalomas, po kurio net 1,5 val. ralistės bandė įveikti „Roadgames“ užduotis, kurios buvo paslėptos visame Alytaus mieste. Didelis iššūkis tai buvo dar ir dėl to, kad dėl festivalio „Alytaus adrenalinas“ dalis miesto gatvių buvo uždaryta, taigi reikėjo strateguoti, kaip prarandant kuo mažiau laiko pasiekti kai kurias vietas ir gauti kuo daugiau taškų. Tad dalyvėms teko nemažai pasivaikščioti ir pabėgioti.

Taip pat jos turėjo pasigaminti „Given“ papuošalus iš gamtoje surinktų augalų, pasidaryti „Heidės“ SPA procedūrą, kurti ketureilius „Šypsenos akademijai“ ir „Orlen“, sugalvoti komandos šūkį, užlipti ant didžiulio „Monster Truck“ ir pasidaryti fotografiją bei įveikti daugelį kitų užduočių.

Po daugiau nei 5 val. varžybų finišas „Orlen“ degalinėje buvo labai lauktas ir pažymėtas gera nuotaika. Ten dalyves pasitiko DJ AYA ir Tigon iš Kauno.

Organizatoriai džiaugiasi, kad trasą įveikė visi startavę ekipažai. Lydimi Alytaus policijos pareigūnų jie važiavo parade per visą Alytų. Tai sukėlė daug gerų emocijų pro šalį ėjusiems ar važiavusiems alytiškiams ir „Alytaus adrenalino“ žiūrovams.

Kai kurios dalyvės ralyje važiavo pirmą kartą, jos dalyvavo „Green“ įskaitoje. Naują gyvenimo iššūkį priėmė ir „Santvaros.eu Pokyčių ambasadorių“ ekipažas. Šios komandos vairuotoja alytiškė Klementina Gruzdienė, vadovaujanti autizmo paramos fondui „Pokyčių ambasada“, džiaugėsi, kad ryžosi šiam išbandymui. Ji visiškai neseniai įgijo teisę vairuoti: „Toks pasididžiavimas viduje, kad dar neseniai važiavau dviračiu ar autobusu, o dabar drąsiai dalyvauju ralyje ir esu lygi su visomis pašėlusiomis moterimis, turinčiomis daugiau vairavimo patirties.“

Pasidabinusios ilgomis puošniomis suknelėmis, ekipažo dalyvės traukė aplinkinių akį, ne veltui šis ekipažas buvo išrinktas stilingiausiu: „Sąmoningai nusprendėme pasipuošti, pasakėm sau, jei spaudžiam gazą, tai iki dugno. Jeigu dovanojame šią dieną sau, tai būkime karalienės, galim „pakentėti“ tuos nedidelius nepatogumus. Kai lipome ant „Monster Truck“ automobilio, aplink vaikštinėję vyrai komentavo, kad šis mašiniukas dar niekada nematė tiek daug blizgučių. Gaila, kad į vaidmenį įsijautėme truputį per daug ir, užuot klausiusios instruktažo, gėrėme restorane kavutę, todėl prisirinkome labai daug baudų. Vis dėlto esame labai laimingos, nes labai norėjome tapti stilingiausiu ekipažu, mums tai didelis įvertinimas“, – įspūdžiais dalijosi Klementina.

Pradedančiųjų įskaitoje geriausi rezultatai pirmą vietą lėmė „Ladies in Red“ komandai iš Kauno, antros liko „Varatoko raganos“ iš Panevėžio, trečiąją vietą laimėjo radviliškietės „Ugninės“.           „Ladies go“ porų / šeimų įskaitoje nepralenkiamos buvo „AAAAguonėlės“ iš Kelmės, šis ekipažas laimėjo ir trečią vietą absoliučioje įskaitoje, antrą vietą iškovojo „Sisters on wheels“ iš Vilniaus, trečioje liko vilniečių „Born for rally“ ekipažas.

Profesionalių įskaitoje „Ladies go Pro“ laurus skynė ir geriausiai pasirodė trečioje vietoje esančios „Lady bug“, antra vieta džiaugėsi „Dirty drive“, o geriausią rezultatą tiek šioje įskaitoje, tiek ir visame ralyje parodė „Ladies power“, kurioms pavyko jau antrą kartą laimėti „Orlen Ladies Go“ ralį.  Dalis šios komandos narių yra alytiškės ir ši pergalė joms buvo labai svarbi.

„Yra patarlė, kad savam krašte pranašu nebūsi! Tad šįkart norėjosi įrodyti, kad būna išimčių! Troškom laimėti ir lipti ant scenos kaip nugalėtojos. O pergalė ir sėkmės faktorius visada eina išvien su begaliniu noru laimėti. Ko jau ko, bet šio troškimo iš mūsų niekas neatims. Kaskart startavusios „Ladies go“ lenktynėse pastebime, kad iššūkių, netikėtumų ir adrenalino nemažėja! Regis, organizatorių išmonė su kiekvienu etapu tik didėja, o mes, nors ir varžybų senbuvės, patiriame įvairiausių emocijų, besistengdamos atspėti visus jų gudrius sumanymus tiek užduočių, tiek važiavimo rungtyse. Smagiausia, kai pavyksta, kai pranokstame pačios save. Tuomet ir dienos nuovargio nelieka, ir nuotaika kurį laiką nedingsta, ir motyvacija „užsikuria“ kitoms lenktynėms“, – įspūdžiais dalijosi nugalėtojų ekipažas.

Joms atiteko ir pagrindinis prizas – 1000 Eur „Orlen“ degalams. Prizinis šio etapo fondas buvo įspūdingas – daugiau kaip 5000 Eur vertės. Visų įskaitų nugalėtojoms atiteko Alytaus miesto mero specialiai šiam renginiui gaminti apdovanojimai, vertingos „Šypsenos akademijos“ dovanos, „Gym plius“ sporto klubo ir „Orlen“ dovanos. Kai kurios prizininkės dar gavo ir „Given“ papuošalų bei „Heidės“ grožio studijos dovanų kuponus.

„Ladies Go“ ralių organizatorė Raimonda Jagminaitė jau ruošiasi paskutiniam šių metų etapui – Helovyno lenktynėms su „Roadgames“ programėle, kurios vyks jau spalio 28 d. Panevėžio–Šiaulių krašte. Ten laukia įspūdingas renginys, nes bus puošiamasi „baisiausiais“ kostiumais.

„Surengsime tokias lenktynes, kokių Lietuvoje dar nėra buvę. Akį trauks ne tik įspūdingi dalyvių kostiumai, laukia ir išskirtinė apdovanojimų ceremonija bei vakarėlis. Noriu, kad vairuojančių moterų ir vyrų bendruomenei švęsti Helovyną „Ladies Go“ lenktynėse  taptų tradicija“, – lūkesčiais dalijosi lenktynių organizatorė R. Jagminaitė.

Registracija į paskutinį rudens etapą jau įsibėgėja, ji vyksta www.ladiesgo.lt

Jurgos Anusauskienės nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *