Skelbiami pakartotiniai Piliakalnio seniūnaitijos seniūnaičio rinkimai

Niekam iš Piliakalnio seniūnaitijos gyventojų nepareiškus noro kandidatuoti į šios seniūnaitijos seniūnaičius, skelbiami pakartotiniai rinkimai.

Kandidatus į minėtos seniūnatijos seniūnaičius iki 2023 m. rugsėjo 1 d.  15.45 val. raštu gali siūlyti tik Piliakalnio seniūnaitijos gyventojai (kandidatūrą pasirašytinai turi paremti ne mažiau kaip 20 rinkėjų) ir bendruomeninės organizacijos (pateikiamas susirinkimo protokolą).

Kandidatus į seniūnaičius remiantys dokumentai priimami Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame.

Kandidatu (-e) į Piliakalnio seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.  Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas, įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, yra teismo pripažintas neveiksniu.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašas bus paskelbtas 2023 m. rugsėjo 4 d.  Seniūnaičio rinkimai vyks 2023 m. rugsėjo 14 d. nuo 8 iki 20 val. Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame (Rotušės a. 4).

Pakartotiniams rinkimams netaikomas 5 proc. balsuojančiųjų skaičiaus reikalavimas.

Skundai ir pretenzijos dėl pakartotinių rinkimų bus priimami 2 darbo dienas nuo pakartotinių rinkimų dienos Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *