Alytaus dainų slėnyje – kinas po atviru dangumi: lauks siaubo filmas ir susitikimas su Žalia boba

Rugpjūčio 10 d., saulei nusileidus, mėnuliui pakilus, Alytaus Dainų slėnį užburs Žalios bobos dvasia. Ar girdėjai jos nebylų alsavimą į ausį? Ar jautei jos vėjo kedenamų plaukų kutenimą, keliantį šiurpą kiekvieno nelaimėlio nugara? Ateik, jei išdrįsi susitikti su ja seanso NAŠLAITĖ: PIRMOJI AUKA (N-16) peržiūroje ir dalyvauk interaktyviose veiklose.

Istorija apie Žalią bobą

Kažkada (o gal ir ligi šiol) Alytuje klaidžiojo sena boba, numirėliškai pažaliavusia oda ir net žaliais plaukais. Bet vietinė, lietuviška. Nešiojo ji karolius iš vaikų akių obuolių. Kai akių obuoliai sudžiūdavo ir nustodavo blizgėti, Žalia boba medžiodavo vaikus, kad karolius sau galėtų atnaujinti.

Vyresni alytiškiai pamena, kiek būta pasakojimų apie jos kilmę ir pamėgtas vietas, apie klastingus vaikų viliojimo gudrybes. Pasirodydavo ji tai pušynėlyje, tai šiluminėje trasoje ar pačios išraustame urve, klajodavo ir miesto gatvėmis. Kai sutemdavo ir miesto šurmulys nutildavo, galėdavome išgirsti jos žingsnius, o mėnesienos šviesoje išvysti akių karolių atspindžius.

Žalios bobos ypač bijojo vaikai ir jaunimas. Ne vienas ją buvo jautęs netoliese alsuojant, todėl bėgdavo namo, kiek kojos neša. Dar iki dabar yra išlikę dažno alytiškio atmintyje tos šiurpios Žalios bobos istorijos, netgi sakoma, kad ji iš tiesų gyveno….

Po susitikimo su Žalia boba susirinkusiems bus rodomas siaubo filmas NAŠLAITĖ: PIRMOJI AUKA (N-16).

Prieš keliolika metų šeima išgyveno tragediją – be žinios dingo jų mylima duktė. Lena (aktorė Isabelle Fuhrman) – suaugusi moteris, dėl retos ligos ji atrodo kaip vaikas – sugeba įtikinti sielvarto nukamuotus tėvus, kad ji ir yra jų dingusi duktė. Tiesa, šimtu procentų įtikina tik tėtį Ričardą, o mama Keitė visų abejonių nesugeba atsikratyti. O laiko įrodyti savo tiesą lieka vis mažiau – šiurpioji atvykėlė dėl šios šeimos turi velniškų ir kraupių planų. Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Nepamirškite į filmų peržiūras su savimi atsinešti pledą bei gerą nuotaiką.

Renginio rėmėjas – AB „KAUNO GRŪDAI“.

Projektą „Kinas veža“ iš dalies finansuoja Alytaus miesto savivaldybė ir Lietuvos kino centras. Prie jo organizavimo prisideda ir kino teatras „Dainava“,  Alytaus miesto teatras, Alytaus kultūros centras ir Alytaus miesto savivaldybė.

Esant blogoms oro sąlygoms, veikla ir kino peržiūra bus nukeliami į kitą dieną, tad sekite informaciją feisbuko paskyrose Dainavos kino teatras ir Vasaros kinas Alytuje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *