„Perkūnkalnio“ šventės meilės „monai“ net lietų išvaikė

Ar reikia stebėtis, kad „Perkūnkalnio“ bendruomenės šventę lydėjo žaibai ir perkūnija? Žinoma, ne! Bet Pocelonyse žaibuoti pradėjo po to, kai šventė buvo pasibaigusi. Šeštadienio popietę ėmęs lyti lietus supratingai liovėsi ir gausiai į „Perkūnkalnio“ bendruomenės namų kiemą susirinkusiems žmonėms leido smagiai švęsti tradicinę šventę „Vasaros vainikas. Meilės monai“.

Nuostabiais Nijolės Stakėnienės kurtais vainikais padabintoje erdvėje skambėjusios Eglės Malinauskienės atliekamos dainos, bendruomenės žmonių kūrybiškumas ir energija, svečių sveikinimai ir šypsenos kūrė  vakarą, kuris, Justino Marcinkevičiaus žodžiais, buvo toksai, kad „nėr kur dėtis/ Ir toksai net nenusakomas pilnumas/ Ir lengvumas mėlynas lyg dūmas/ Ir toli, labai toli girdėtis“.

Gražius žodžius bendruomenės žmonėms skyrė joje apsilankęs Seimo narys Juozas Baublys, įteikęs ir padėką bendruomenės pirmininkei Aldonai Jankauskienei, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Arbačiauskas, sveikinimus ir linkėjimus perdavė Seimo narys Laurynas Kasčiūnas.

Šventė prasidėjo drasiausiųjų kelione į Nuodėmių pelkę, o bendruomenės kieme visų laukė legendinė mokyklos smuklė su „stebuklingomis“ arbatomis ir kitais gėrimais„ rūsyje veikė paslaptingas meilės salonas, buvo pristatyti tradicinės lietuviškos pirties ritualai, unikali perkūnropių kolekcija, o didžiuliame puode kunkuliavo suneštinių žolelių arbata, kurios virimo procesui vadovavo Rūta Jakubonienė, „Amiche naturae“ vadovė, pagal visas senąsias tradicijas virtą arbatą galiausiai pamaišiusi iš ugnies ištrauktu nuodėguliu. Arbatos aromatas sklido po visą kiemą, o skonis buvo nepakartojamas!

Visi šventės dalyviai buvo vaišinami „Perkūnkalnio“ bendruomenės šeimininkių virtais tradiciniais, bet įvairiausių skonių ‚žagarėliais‘ – nes gi kiekviena šeimininkė turi savo receptą.

Už įvykusią ir pavykusią šventę nuoširdžiausias AČIŪ visiems, skyrusiems jai savo laiko, darbo, idėjų ir širdies šilumos.

Ypatingai dėkojame bendruomenės nariams Natalijai Juodžiukynienie, Linutei Ščesnulevičienei, Bronei Bėdienei, Nijolei Stakėnienei, Irenai Gražulienei,  Solveigai ir Mantui Jarusevičiams, Martynui Krasauskui, Angelei Sebastinienei, Vidmantui Stakėnui, Eugenijai Truncaitei, Romui Jankauskui, Antanui Lekavičiui, Mindaugui Maldoniui, visiems bendruomenės saviveiklininkams.

AČIŪ charizmatiškajai smuklininkei Mildai Butkienei, kūrybingajai, energingajai „Meilės salono“ šeimininkei Daivai Krasauskienei, žaviajai renginio vedėjai Giedrei Ramoškienei, paslaptingajam Nuodėmių pelkės šeimininkui  Albertui Dusevičiui, pozityviesiems geros energijos skleidėjams Daivai ir Jonui Sakalauskams.

AČIŪ Alytaus rajono savivaldybei, Alytaus rajono savivaldybės kultūros centrui už paramą ir pagalbą bendruomenės šventei.

AČIŪ naujienų portalams alytausgidas.lt, alytusplius.lt, dzūkijosveidas.lt, radijui FM99 už informacijos apie šventę sklaidą.

Šventei panaudotos LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Tradicinės Pocelonių krašto šventės „Vasaros vainikas“ organizavimas“ lėšos.

„Perkūnkalnio“ asociacijos inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *