10 priežasčių, kodėl atostogoms verta rinktis Druskininkus

Daugeliui šiltasis sezonas asocijuojasi su poilsiu prie jūros, tačiau lietuviška vasara ne visada dosni puikiu oru, o ir atšiauri Baltija ne taip dažnai vilioja įšokti į bangas. Tačiau Druskininkai smagiausias bei turiningiausias atostogas gali garantuoti kasdien ir bet kuriuo oru. Šiandien seniausią šalies kurortą garsina ne vien šimtametės sveikatinimo tradicijos. Štai 10 populiariausių priežasčių, kodėl verta atvykti į Druskininkus.

Mineralinių vandenų galia

Druskininkuose, kuriuose veikia daugiausiai sveikatingumo centrų Lietuvoje, per metus išpilstoma beveik 33 mln. litrų mineralinio vandens. Jis pripildo ne tik vonias ir baseinus, garuoja pirtyse, veržiasi iš fontanų, šniokščia kaskadose, bet ir leidžiasi sniego pūkeliais slidinėjimo trasose. Sūriausias Druskininkų vanduo – vienas jo litras prisodrintas net 65 g mineralinių medžiagų – trykšta iš atviro Grožio šaltinio. Daugeliui Lietuvoje žinomas ir kurorte išgaunamas „Druskininkų Rasa“, „Akvilė“, „Uniqa“ bei „Hermis“ mineralinis vanduo.

Galybė sveikatinimo procedūrų

Druskininkuose veikiančiose devyniose gydyklose ir įvairiuose SPA centruose atliekama daugiau nei 1350 skirtingų procedūrų. Tai aprėpia ir tradicines gydomąsias programas, ir šiuolaikines sveikatinimo bei diagnostikos metodikas. O turintieji tik kelias dienas viešnagei laukiami įvairiuose kurorto SPA kompleksuose. Be kitų procedūrų, čia svečiai kviečiami pasilepinti terminiu masažu nefrito akmenimis, nesvarumo terapija, šiluminėmis rankų kaukėmis ar įvairiomis kitomis procedūromis.

Nuo sniego vasarą iki tropikų žiemą

Druskininkai bet kuriuo metų laiku gali pasiūlyti turiningų pramogų visai šeimai. Net žvarbią žiemą čia galima pasijusti it pietų kurorte – Vandens parke oro temperatūra visada siekia 30–31, o baseinų vandens – 26–27 laipsnius šilumos. Tuo metu vasaros įkarštyje pasiilgus žiemos taip pat neprireiks stebuklų lazdelės – tereikia praverti „Snow Arenos“ duris, kur vidutinė temperatūra svyruoja nuo 2 iki 4 laipsnių šalčio, o pažangiosios technologijos slidinėjimo trasas leidžia aprūpinti šviežiu, jokių cheminių priedų neturinčiu sniegu.

Džiaugsmas gyventi aktyviai

Druskininkai gali pasiūlyti įvairių laisvalaikio formų, kurios skatina kuo daugiau judėti gryname ore. Apie 60 km kurorto dviračių trasų driekiasi miesto takais, Nemuno ir ežerų pakrantėmis. Be dviračių, taip pat galima išbandyti elektrinius paspirtukus bei velomobilius. Aktyvaus laisvalaikio entuziastai Druskininkuose ras ir teniso kortus, tinklinio, krepšinio, futbolo, paplūdimio teniso aikšteles bei golfo aikštyną, o ekstremalių potyrių gerbėjai laukiami „UNO“ nuotykių parke.

Gyva M. K. Čiurlionio dvasia

Genialaus Lietuvos kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio palikimu persmelkti visi Druskininkai. Jau antrą dešimtmetį kurorte rengiamas ne tik tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ menininko kūrybai pažinti bei puoselėti – iškiliojo kūrėjo paveikslų reprodukcijos puošia ir miesto parkus bei alėjas. Čiurlionių šeimos kapą galima aplankyti senosiose Druskininkų kapinėse, o į kūrėjo tėvų namus kviečia M. K. Čiurlionio memorialinis muziejus.

Tyras oras, o kai kur – net švaresnis nei kalnuose

Nors Druskininkai išpopuliarėjo dėl čia vinguriuojančių gydomųjų versmių, kurorto oras irgi yra ypatingas. Aplink nėra pramonės ir kitų taršos šaltinių, todėl miestą supantys pušynai gerai išvalo orą ir prisotina jį eteriniais aliejais. Norint dar geresnių sąlygų kvėpavimui, vertėtų aplankyti jau K. Dineikos sveikatingumo parką ir jame esantį jonizacijos paviljoną. Pastarasis ypatingas tuo, kad ten kvėpuojama dar švaresniu, neigiamais jonais prisotintu oru, kurių koncentracija šiame paviljone yra kone 100 kartų didesnė nei kalnuose.

Nuostabus romantiškas pabėgimas

Druskininkai – ideali vieta sužadėtuvėms, tuoktuvėms ar tiesiog romantiškam vakarui. Pasivaikščiojimas po žvaigždėmis, vakarienė žvakių šviesoje, masažai dviem bei kiti kūną ir sielą lepinantys ritualai… Tobulam laikui su mylimu žmogumi Druskininkų viešbučiuose ir SPA centruose tikrai nepristigs idėjų. Tad neabejokite: kad savo antrajai pusei galėtumėte padovanoti romantišką laiką, nebūtina laukti Šv. Valentino dienos arba kitos ypatingos progos.

Šventės, mugės, festivaliai

Vasaros sezoną atidaro miesto šventė – visame kurorte vyksta koncertai, parodos, o Druskonio ežero pakrantėje žaižaruoja lazerių, fejerverkų ir ugnies šou. Rugpjūtį nuvilnija tradicinė Dainavos krašto folkloro šventė, taip pat šį mėnesį Druskininkuose susitinka šunų augintojai ir mylėtojai, nes čia vyksta šių keturkojų tarptautinė paroda. Per Žolinę smaguriauti kviečia gurmaniškasis Sūrių festivalis, o rugsėjo pabaigoje skelbiamos Turizmo dienos. Jau neatsiejama Druskininkų tradicija tapo ir kurorto centre, Pramogų aikštėje, nuo pavasario iki rudens įsikuriantis lauko kino teatras.

Gastronominių atradimų maršrutai

Druskininkai pelnytai didžiuojasi įvairialype virtuve – kurorto maitinimo įstaigos siūlo nuo tradicinių tautinių iki prašmatniausių aukštosios gastronomijos patiekalų. Tad čia galite atrasti ir egzotiškiausius pasaulio skonius: gardžiuokitės Samarkando blyneliais, norvegišku šakočiu, jūrų gėrybėmis ar net dilgėlių ledais. Tuo metu šviežiausių ekologiškų produktų rytais dairykitės tiek vietinių, tiek miesto svečių pamėgtame Druskininkų turguje.

Senųjų vilų žavesys ir autentika

Klaidžiojant kurorto gatvelėmis džiugina tai vienur, tai kitur išnyrančios nuostabaus grožio medinės vilos. Lenkų valdžion patekusių Druskininkų XX a. I pusėje neaplenkė šveicariško stiliaus įtaka, o dar vėliau medinių namų statytojai perėmė Zakopanės architektūros stilių. Dauguma šių vilų yra restauruotos ir ne tik sėkmingai puošia kurortą bei džiugina akį, bet ir svetingai laukia užsukant – kai kurios jų šiandien veikia kaip viešbučiai ar privatūs apartamentai nuomai.

Parengė Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *