Pasaulio vaikų baidarių polo varžybose – įkvepiantis alytiškių pasirodymas

Pasaulio vaikų varžybų dalyviai – Alytaus vaikų komanda. Iš kairės: čempionato organizatorius ir rėmėjas Pete Boilas, komandos treneris K. Dambrauskas, žaidėjai M. Gecevičius, T. Barysas, komandos kapitonas ir antras pagal rezultatyvumą žaidėjas V. Sukackas, A. Jonauskas, P. Baranauskas ir M. Šoliūnas.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro vaikų komanda sugrįžo iš Belfaste (Šiaurės Airija) vykusių Pasaulio vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo baidarių polo varžybų. Alytiškiai varžėsi tarp 15 komandų U-14 grupėje.

ASRC vaikai pogrupio varžybose iškovojo dvi pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Alytiškiai grupėje užėmė trečiąją vietą. Turėdami geriausią rezultatą tarp komandų užėmusių trečiąsias vietas iš kitų grupių Alytaus baidarininkai pateko į aštuntuką ir tęsė kovas dėl pirmos vietos.

Alytiškiai čempionato geriausių komandų aštuntuke iškovojo tris pergales ir patyrė keturis pralaimėjimus. Galutinėje čempionato įskaitoje užėmė labai aukštą 4-ąją vietą.

Komanda yra labai jauna, joje žaidžia 12-14 metų vaikai. Alytiškiai parodė charakterį ir įrodė, kad gali kovoti ir su vyresniais varžovais. Demonstravo gražų ir greitą žaidimą. Patirti pralaimėjimai nebuvo triuškinantys, tiesiog patirties stoka sutrukdė laimėti. Vaikai labai stengėsi, sulaukė labai daug dėmesio ir palaikymo iš Airijos komandos ir jų sirgalių.

Komandoje žaidė komandos kapitonas Vakaris Sukackas, Matas Šoliūnas, Aivaras Jonauskas, Titas Barysas, Pijus Baranauskas ir Martynas Gecevičius, komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

Čempionate antras pagal rezultatyvumą buvo Vakaris Sukackas, pelnęs 31 įvartį.

Čempionais šioje grupėje tapo šeimininkų komanda, sidabrą iškovojo Kinijos atstovai, bronza atiteko Čekijos baidarininkams.

Dėkojame Airijoje gyvenantiems lietuviams, kurie varžybose aktyviai palaikė mūsų komandą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *