Kviečia pasitikti akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ bėgikus Lazdijuose ir Alytuje

„Stiprūs kartu“ nuotr.

Kyjive, Maidano aikštėje, birželio 25 dieną kelionę pradėję Ukrainos sportininkai, žinomi žmonės bei kariai, taip pat Lietuvos sportininkai, atlikėjai ir visuomeninių organizacijų atstovai, kurie pakaitomis bėgdami neša Ukrainos vėliavą, netrukus pasieks Lietuvą.

Nešama vėliava – simbolinis palaikymo Ukrainai, siekiančiai tapti NATO nare.

Šio maratono dalyviai – akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ bėgikai – įveikė jau šimtus kilometrų per Ukrainą ir Lenkiją, o liepos 8 dieną (šeštadienį), apie 20 val., pasieks pirmąjį atokvėpio tašką Lietuvoje – Lazdijus. Jų pasitikimas planuojamas Jaunimo metų apdovanojimų metu, miesto parke.

Maratono dalyviai nešini Ukrainos vėliava liepos 9 d. (sekmadienį) apsilankys ir Alytuje, Laisvės Angelo prieigose (nuo Birutės g. pusės), apie 15.30 val.

Tiek lazdijiškiai, tiek alytiškiai kviečiami pasitikti bėgikus, o į sutikimą nepamiršti atsinešti Ukrainos ir Lietuvos vėliavų.

Taip pat visi Lietuvos gyventojai kviečiami nuo šiandien ir iki pat liepos 13 d. ant savo namų, biurų, balkonų, langų ar automobilių iškelti Ukrainos vėliavas ir taip išreikšti pritarimą šios šalies narystei NATO.

Liepos 11-ąją, Ukrainos vėliavai iš fronto pasiekus Vilniaus Lukiškių aikštę, vyks baigiamasis koncertas su lietuvių ir ukrainiečių atlikėjų pasirodymais.

Akciją „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“ organizuoja nacionalinis transliuotojas LRT ir labdaros organizacijos „Blue / Yellow“ ir „Stiprūs kartu“. Daugiau apie akciją galite sužinoti https://www.keliuveliava.lrt.lt

Parengta pagal www.keliuveliava.lrt.lt, Lazdijų rajono ir Alytaus miesto savivaldybių informacijas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *