Turiningai Alytaus rajono vaikų vasarai stovyklose – savivaldybės parama

Kad vaikų vasara gali būti kupina įspūdžių, turiningų veiklų ir naudingų žinių, įsitikino pati Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, aplankiusi dviejų Nemunaičio stovyklų dalyvius. Alytaus rajono savivaldybė prisideda prie mokinių užimtumo skatinimo vasaros metu, skirdama dalinį finansavimą organizuojamoms krašto stovykloms. O užsimiršti patirtus karo išgyvenimus ir pasisemti vasaros įspūdžių galimybė suteikiama ir Ukrainos vaikams.

Vasaros džiaugsmais stovyklose besimėgaujančius vaikus aplankiusi Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė juos pradžiugino saldžiomis ir gaiviomis lauktuvėmis.

Kartu su Finansų ir investicijų skyriaus vedėja, laikinai einančia administracijos direktorės pareigas, Andre Zenevičiene rajono merė domėjosi vaikų vasaros užimtumo galimybėmis Alytaus rajone.

„Vasarą tėvai neišvengiamai susiduria su iššūkiais, kaip turiningai ir naudingai užimti vaikus per vasaros atostogas. Mūsų siekis – kad kuo daugiau Alytaus rajono vaikų turėtų galimybę prasmingai pavasaroti stovyklose, kuriose dėmesys skiriamas sveikos gyvensenos, kūrybingumo, pažinimo, saviraiškos, socialinės kompetencijos ugdymui“, – sako merė R. Vitkauskienė, stovyklaujantiems vaikams linkėjusi atsipalaiduoti, padūkti ir kuo mažiau laiko leisti prie telefonų.

Nemunaityje veikia dvi – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bei asociacijos „Nemunaičio stovykla“ organizuojamos stovyklos.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos patalpose vykstančią, aštuonių dieną „Draugystės tiltų“ stovyklą finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Jau antrą vasarą čia nemokamai stovyklauja ne tik lietuviai, bet ir Alytaus rajono švietimo įstaigose besimokantys ukrainiečiai.

„Šią stovyklą organizuojame jau trečius metus. Turime trylika ukrainiečių ir tiek pat lietuvių vaikų, kuriems paruošėme daug kultūrinių, sportinių, kūrybinių ir daugybė kitų veiklų. Rugpjūtį organizuojame dar vieną Alytaus rajono vaikams skirtą stovyklą, kuriai finansavimą skyrė Alytaus rajono savivaldybė“, – pasakojo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė.

Vaizdingoje miško teritorijoje ant Nemuno kranto įsikūrusioje „Nemunaičio stovykloje“ vasaros metu stovyklauja apie tūkstantis vaikų, iš kurių bene trečdalis – iš Alytaus rajono. Siekdama didinti vaikų vasaros užimtumą, Alytaus rajono savivaldybė daliai krašto vaikų finansuoja dalį šios stovyklos išlaidų.

Organizatoriai nuolat ieško galimybių atnaujinti inventorių, plėsti veiklų spektrą, o savivaldybės parama reikšmingai padidina galimybes vaikams turiningai leisti atostogas vasaros stovyklose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *