Tarp siūlomų Alytiškių iniciatyvų – projektas „Pažink Alytaus paukščius“

Įvairiose miesto vietose – Jaunimo parke, Miesto sode, Anzelmo Matučio parke, prie Dailidės ežerėlio, Baltosios Rožės tilto – kuriose atsiskleidžia visas gamtos grožis, sutinkami maži mūsų buvimo šiose vietose palydovai. Čia siūloma įrengti stendus su informacija apie tose vietose paplitusius paukščius, jų nuotraukomis ir QR kodu, kurį nuskanavus, būtų galima išgirsti paukščio giesmę.

Iniciatyvos autorės Justinos Sinkevičiūtės teigimu, „Alytus – tai miestas, kur susipina architektūra ir gamta. Gražiausia, kai eini Rotušės aikšte ir už kelių tarpukario pastatų prasideda miškas. Todėl ir tikrieji alytiškiai turi santykį ne tik su urbanistika, bet ir su gamta. Daugelis gamtininkų teigia, kad domėjimasis gyvūnais dažniausiai prasideda nuo paukščių. Jų giesmes girdime kiekvieną pavasarį. Todėl minėtose vietose siūloma pastatyti informacinius stendus apie paukščius, kurie sudomintų įvairaus amžiaus grupių gyventojus.

Projekto metu būtų inventorizuojama ornitofauna, stendams rengiami tekstai ir fotografijos, generuojami QR kodai.

Pagrindinis iniciatyvos tikslas – skatinti gamtosauginį sąmoningumą, įtraukti visuomenę į gamtos stebėjimą.

Jeigu jums patiko ši iniciatyva, tuomet kviečiame visus miestiečius nuo 16 metų iki birželio 30 dienos internetu balsuoti už šią ar kitus pasiūlytus iniciatyvų projektus.

Visi iniciatyvų projektai:

Mažųjų iniciatyvų kategorijoje:

  1. Projektas „Pažink Alytaus paukščius“
  2. Projektas „Gyvas draugystės kiemas“
  3. Projektas „Alytaus gyvūnų paplūdimys“

Didžiųjų iniciatyvų kategorijoje:

  1. Projektas „Padaužų aikštelė“
  2. Projektas „Sveika, sportiška ir draugiška bendruomenė. Daugiafunkcės sporto ir poilsio aikštelės įrengimas – tvarios bendruomenės garantas“

Balsavimas už projektus vyksta iki birželio 30 d. čia: https://bit.ly/3MHyjdU

Už projektus galima balsuoti nuo 16 metų vieną kartą atiduodant balsą už labiausiai patikusį projektą (-us), nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

Tam, kad  viena iš mažųjų iniciatyvų būtų įgyvendinta ji turi surinkti mažiausiai 0,5 proc. Alytuje gyvenančių žmonių balsų, o didžioji – 1 proc.

Primename, kad laimėjusios iniciatyvos bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *