„Pasienio fiesta“ Lazdijuose žada siurprizų ir nepamirštamų atrakcijų

Atidunda vasara. Su pirmosiomis jos dienomis – ir mūsų laukiama, triukšminga, įspūdinga, kupina siurprizų, nuotykių, netikėtų susitikimų šventė „Pasienio fiesta“.

Dvi dienas – birželio 2-ąją ir 3-ąją – truksiančiame renginyje kiekvienas ras širdžiai ir akims malonių pramogų. Temą šių metų fiestai padiktavo garsaus Lietuvos kūrėjo, mūsu kraštiečio ir Lazdijų garbės piliečio Sigito Gedos, kurio 80-ąjį gimtadienį šiemet minime, kūryba – kupina jotvingiškos mistikos, tautinių simbolių, dzūkiško nuoširdumo. Poeto gyvenimą ir kūrybos motyvus primins fotografijų ir karpinių parodos Lazdijų krašto muziejuje, naktinės instaliacijos Lazdijų miesto parke, ją įprasmins Lazdijų viešojoje bibliotekoje organizuojama meninė dedikacija „Literatūra kuria žmogų ir pasaulį“.

Penktadienį, birželio 2-ąją, nuo pat ryto Lazdijų miesto parke vietas užims amatininkai, tautodailininkai, prekybininkai – šventės dalyvius jie vilios iki pat šventės pabaigos – šeštadienio nakties.

Penktadienio pavakary nuo Lazdijų kultūros centro link Nepriklausomybės aikštės, Lazdijų miesto parko nusidrieks teatralizuota šventės dalyvių ir svečių eisena. Kad ji bus įspūdinga savo dydžiu, rodo dalyvių registracija. Spalvingumą ir fantaziją eisenai diktuoja Sigitos Gedos kūrybos motyvas „Danguje ir žemėj, vandeny“. Iš karto po eisenos – iškilmingas „Pasienio fiestos“ atidarymas, svečių pasveikinimas, regalijų įteikimas naujiems Lazdijų rajono garbės piliečiams.

Oficiali šventės dalis persipins su mūsų krašto ir užsienio kolektyvų meno saviveiklininkų pasirodymu, o pirmosios dienos programą vainikuos Lazdijų kultūros centro estrados grupių „Kryžkelė“ bei „Žiburys“ koncertas, taip pat visų mūsų laukiamas atlikėjas, praėjusių metų M.A.M.A. apdovanojimus susižėręs Vaidas Baumila.

Neatsisakome „Pasienio fiestos“ tradicijų – antrąją šventės dieną pradėsime spiningavimo varžybomis Baltajo ežere. Gal varžybų dalyviams šia proga pavyks sugauti pačią didžiausią Baltajo žuvį? Svarbu nepramiegoti registracijos, kuri prasidės jau 6 val. ryto. O Lazdijų sporto centro aikštyne – taip pat tradicinės krepšinio 3×3 ir paplūdimio tinklinio varžybos.

Tuo tarpu Lazdijų miesto parke dar prieš vidudienį bus galima išvysti Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos parodomąją programą su narais. Po to šoks ir dainuos patys mažiausi lazdijiečiai. Vaikams skirta ir Šakių cirko studijos „Šypsena“ programa bei policijos pristatymas su policijos bičiuliu Amsiumi.

Antroje dienos pusėje – pačios didžiausios šventės atrakcijos: daugiausia sirgalių kasmet sulaukiančios vištų bėgimo varžytuvės, tarptautinio akordeonistų festivalio dalyvių bei Lazdijų krašto, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos kolektyvų pasirodymai. Vakariniame koncerte – grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei MAN-GO. Po vidurnakčio savo pasirodymu žiūrovus stebins akrobatinis dviratininkų šou iš Latvijos.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *