6-ąjį gimtadienį švenčiantis verslo klubas „BNI Alytis“ dovanoja alytiškiams parodą

Birželio 7 dieną Alytuje vyks Jono Staselio foto parodos „Kaukių balius“ šventinis atidarymas, kuriame verslo klubas „BNI Alytis“ paminės savo 6-tąjį gimtadienį.

Alytaus kultūros centre bus šventiškai atidaroma žinomo spaudos fotografo Jono Staselio darbų paroda „Kaukių balius“. Šiuo renginiu Alytaus verslo ryšių plėtros ir rekomendacijų organizacija „BNI Alytis“ minės ir savo 6-tąjį gimtadienį bei padovanos miestui galimybę pasidžiaugti nemokama paroda iki liepos 1 dienos.

Atidarymo metu vyks diskusija moderuojama vedėjo Liudo Ramanausko apie verslo įsitraukimą į socialinius projektus anuomet ir dabar, verslo įvaizdį ir atsakingumą. Klausysimės autoriaus Jono Staselio pasakojimų apie fotografijų herojus ir komiškas renginių užkulisių situacijas. Vakaro metu dainuos atlikėja Julija Grigaliūnaitė, vyks paramos loterija, lauks vaišės.

Šį renginį organizuoja verslo klubas, tad tai bus puiki erdvė bendravimui, naujų kontaktų užmezgimui, diskusijoms. Renginio organizatorius „BNI Alytis“ susibūrė prieš šešerius metus ir šiuo metu jungia daugiau nei 20 skirtingų verslų. Klubo atstovai kiekvieną savaitę susitinka pasidalinti verslo kontaktais, rekomendacijomis, aptarti kas vyksta miesto ir Lietuvos verslo aplinkoje. BNI Lietuvoje veikia nuo 2014 m., šiuo BNI bendruomenę Lietuvoje sudaro daugiau negu 1100 narių, o pasaulyje narių yra daugiau negu trys šimtai tūkstančių. Visus BNI klubus vienija bendra misija – padėti patikimam verslui augti, o kartu burti bendradarbiaujančias organizacijas. BNI narystė suteikia prieigą prie unikalių verslo plėtros mokymų, leidžia išplėtoti verslo ryšių tinklą ir keistis rekomendacijomis tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje.

„Mūsų ir visus BNI klubus Lietuvoje vienija esminė idėja – laimi besidalijantieji. Juk kiekvienas sėkmingas santykis versle prasideda nuo pasitikėjimo ir rekomendacijos. Mano kaip dabartinio BNI Alytis prezidento siekis ne tik, kad kiekvienas klubo narys gautų kuo daugiau verslo užsakymų, kurtų ir plėtotų sėkmingus verslo santykius, tačiau ir suburti klubo narius bendroms prasmingoms veikloms. Dėl šios priežasties 6-ąjį BNI Alytis gimtadienį nusprendėme paminėti būtent tokia forma – padovanoti miestiečiams ir miesto svečiams galimybę išvysti fotomenininko parodą bei į jos atidarymą pakviesti aktyvius ir geriems darbams neabejingus svečius.“ – BNI Alytis prezidentas Justinas Bieliauskas (Advokatų profesinė bendrija „Prevence“)

Apie parodą

Autorius Jonas Staselis 1992–2005 m. buvo dienraščio „Lietuvos rytas“ fotožurnalistas, parodoje eksponuojamos jo sukurtos fotografijos iš pirmųjų Lietuvos grožio konkursų. „Tai buvo šventės, nekasdieniai įvykiai, juos surengti truko nemažai laiko: atrankos, stovyklos pajūryje, repeticijos, pats konkursas, – vardija spaudos fotografas. – Tad tokie renginiai suteikė galimybę atsiskleisti kaip fotografui.“

„Nuotraukose – laikotarpis, kada Lietuva buvo jau iškovojusi nepriklausomybę, bet demokratines vertybes, dar teko mokytis priimti. Fotoreportažuose – grožio konkurso dalyvės, kuriozinės situacijos, rėmėjai, žmogiškosios emocijos. Neapsakomai įdomu atrasti, kaip pakito pačios fotografavimo tendencijos atsiradus socialiniams tinklams, išmaniesiems telefonams. Čia „pagauti“ kadrai ypatingai vertingi, nes juos užfiksuoti reikia ne tik meistriškumo, kūrybiškumo, bet ir sėkmės. “ – teigia fotografijų autorius.

Neabejotinai svarbus parodos akcentas – verslo vaidmuo grožio konkursuose, o jis išties ryškus ir dažnai… sukeliantis šypseną. Jei galime tai pripažinti, galbūt galime teigti, jog tapome brandesni? O branda neatsiejama nuo atsakingumo.

Renginio kvietimas – loterijos bilietas

Norintys dalyvauti parodos atidaryme ir BNI Alytis gimtadienyje, kviečiami registruotis Eventon (bnialytis.eventon.lt) ir įsigyti loterijos bilietą. Tokiu būdu lankytojai ne tik galės sudalyvauti loterijoje ir laimėti vertingų prizų, bet ir paremti „Pokyčių ambasadą“ autizmo paramos fondą. Renginiu siekiame, kad kiekvienas galėtų išsinešti ir socialinę žinutę, jog kiekvienas galime prisidėti prie pokyčio.

Paroda bus atvira lankytojams ir be kvietimų iki liepos 1 dienos. Siekiame prisidėti prie autoriaus Jono Staselio misijos – populiarinti fotografiją Lietuvoje, o alytiškiams padovanoti prisiminimus apie grožio konkursus, kurie ir vyko prieš 30 metų tose pačiose Alytaus kultūros centro erdvėse.

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *