Dauguose planuojami poilsio erdvių tvarkymo darbai

Ant ežero kranto, kur vyksta vandens sporto varžybos ir treniruotės, planuojama atnaujinti suoliukus, sutvarkyti savivaldybės įrengtus lieptus, pastatyti naują persirengimo kabiną

Ant ežero kranto įsikūręs Alytaus rajono Daugų miestas vasarą sulaukia nemažai lankytojų ir stovyklautojų. Jame tradiciškai bus švenčiama Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena. Savivaldybės vadovai apsilankę Dauguose pamatė, kad darbų daug, dalį jų planuoja atlikti kuo skubiau.

Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė Daugų miesto lankomas erdves apžiūrėjo kartu su savivaldybės tarybos nariais – vicemeru patvirtintu Aurimu Trunce, Justu Trunce, Daugų seniūne Irma Kašėtiene, savivaldybės administracijos Finansų ir investicijų skyriaus vedėja, laikinai einančia direktorės pareigas Andre Zenevičiene, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėju Algirdu Latviu.

Savivaldybės vadovai apžiūrėjo prie ežero savivaldybės įrengtas poilsio vietas, maudyklas

„Darbų daug. Kai kuriuos tikimės spėti atlikti iki vasaros ir liepos 6-osios – Valstybės dienos šventės. Didesniems darbams reikia pasiruošti, parengti projektus, suplanuoti lėšų. Matome, kad reikia remontuoti šaligatvius, mūsų akimis, yra ir avarinių, menkaverčių medžių, tačiau dėl jų turi spręsti specialistai. Daugų miestas yra žalias, daug šienaujamų teritorijų, o pajėgų seniūnė turi labai nedaug. Svarstysime, kaip galima būtų padėti seniūnei, kad gyventojams būtų jauku, o atvykę į Daugus svečiai jį matytų tvarkingą. Dabar tvarkos trūksta“, – sako rajono merė R. Vitkauskienė.

Pastebėta, kad miesto aikštėje reikia atnaujinti suoliukus, pataisyti sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrenginius, takus. Planuojama įrengti daugiau vaikų žaidimo įrenginių.

Merė Rasa Vitkauskienė atkreipė dėmesį, kad nėra laipynės virvės, todėl vaikams nesaugu, įrenginį reikia remontuoti

Ant ežero kranto, kur vyksta vandens sporto varžybos ir treniruotės, planuojama atnaujinti suoliukus, sutvarkyti savivaldybės įrengtus lieptus, pastatyti naują persirengimo kabiną. Apie darbų poreikį savivaldybės vadovai kalbėjosi su Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos direktore Aukse Sapežinskiene ir baidarių, kanojų treneriu Rimu Sukacku. Pasak jo, vandens sportas Dauguose atsigauna, daug vaikų renkasi į treniruotes, vyksta varžybos, todėl sportui reikalingą inventorių ir infrastruktūrą tikslinga tvarkyti ir atnaujinti.

Pasak trenerio Rimo Sukacko, vandens sportas Dauguose atsigauna, todėl sportui reikalingą inventorių ir infrastruktūrą tikslinga tvarkyti ir atnaujinti

Savivaldybės vadovai apžiūrėjo prie ežero savivaldybės įrengtas poilsio vietas, maudyklas. Jose planuojama atnaujinti laiptus, lieptus, persirengimo kabinas, sporto aikšteles, o savavališkai įrengtas laužavietes panaikinti ir įrengti specialią laužaviečių, stalų su suoliukais erdvę.

Visame mieste bus tvarkomos žaliosios teritorijos, pjaunama žolė.

Poilsio teritorijose prie ežero planuojama atnaujinti laiptus, lieptus, persirengimo kabinas, sporto aikšteles

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *