Alytiškiai iš Erasmus projekto mokymų Kroatijoje grįžo su pilnu bagažu žinių ir įspūdžių

Gegužės 1-5 dienomis įvyko Erasmus projekto „Multimodal Mindset“ mokymai Kroatijoje, kuriame dalyvavo komandos iš 6 projekto šalių-dalyvių: Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Rumunijos, Turkijos, Kroatijos. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai šiame projekte atstovavo mokinės Austėja Sujetaitė, Deimantė Gudaitytė, Adrija Aleksiūnaitė, Karina Černiauskaitė bei mokytojai Tomas Balynas ir Danutė Račkauskienė.

Penkios projekto dienos, praleistos Kroatijoje, buvo pilnos įspūdžių tiek mums, tiek ir kitų šalių dalyviams. Visi daug išmokome bei sužinojome, taikėme mokymuose įgytas žinias. Išklausėme Rumunijos pristatymą apie VAK (Visual Auditory and Kinaesthetic) mokymosi būdus, taip pat atlikome testus, kuriais išnagrinėjome savo mokymosi stilius, sužinojome, kaip pritaikyti žinias. Susipažinę su kitų šalių dalyviais, žaidėme veidrodžio žaidimą, rašėme istorijas.
Turkai parengė programą, iš kurios sužinojome daug įdomių faktų apie jų kultūrą, dar išsamiau nagrinėjome skirtingus mokymosi. Lenkijos prisistatymų metu žaidėme žaidimus, skatinančius grupės formavimąsi bei bendraamžių pažinimo modelius. Taip pat veiklas pristatė ir mūsų, ir kroatų komandos. Jų metu išmokome sumaketuoti savo skelbimą, aptarti jausmus ir emocijas pamačius įvairius vaizdo siužetus ir nuotraukas. Vėliau tema „Socialiniai tinklai“ žaidėme žaidimą, kuris lavino mūsų anglų kalbos įgūdžius. Po veiklų mūsų laukė fotosesija, diplomų įteikimai ir bendri pietūs.

Projekto metu ne tik mokėmės, bet ir turėjome progą aplankyti Kroatijos sostinę Zagrebą. Pamatėme pačias populiariausias bei įžymiausias Kroatijos vietas, pagrindinę aikštę, skulptūras. Zaprešić miestelyje aplankėme TV ir radijo stotis.

Džiaugiamės, turėjusios galimybę dalyvauti šiuose mokymuose. Čia ne tik lavinome anglų kalbos žinias, bet ir daug išmokome, sužinojome svarbių faktų apie kitas kultūras, praktikavome savianalizės ir kito žmogaus pažinimo būdus.

Adrija Aleksiūnaitė, Austėja Sujetaitė, Karina Černiauskaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *