Prezidento už nuopelnus motinystei apdovanota alytiškė: „Svarbiausia vaikus užauginti gerais žmonėmis“

Alytiškę penkių vaikų mamą Mildą Ritą Baublienę artėjant Motinos dienai už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą, pasiaukojimą bei įkvepiantį pavyzdį bendruomenei ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanojo Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Gavusią garbingą šalies vadovo apdovanojimą, penkis vaikus užauginusią mamą šiandien pasveikino Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Akvilė Voverienė.

„Aš savo gyvenime ištraukiau patį geriausią bilietą, – tuo geriausiu gyvenimo bilietu  penkių vaikų mama Milda Rita Baublienė vadina savo vyrą, su kuriuo ji pragyveno laimingus bendro gyvenimo metus. – Turėjau labai gerą vyrą. Jis buvo griežtas, bet sutapo mūsų požiūris į gyvenimą. Mes abu mėgome keliauti, mielai skaitėme knygas ir turėjome bendrą gyvenimo tikslą – mūsų penkis vaikus užauginti gerais žmonėmis.“

Alytiškė ištekėjo gana anksti – būdama dvidešimties. Kartu su vyru ji užaugino tris dukras ir du sūnus. Dvi dukros šiuo metu gyvena ir dirba užsienyje, kiti vaikai savo gyvenimą kuria Lietuvoje. M. R. Baublienė džiaugiasi turėdama 11 anūkų ir du proanūkius.

Visą gyvenimą penkių vaikų mama dirbo pedagoginį darbą. Ji 39 metus vaikus mokė lietuvių kalbos. Iš jų 34-erius metus mokytojavo Kurnėnų mokykloje, Alytaus rajone.

Paklausta, kaip kartu su vyru auklėjo savo vaikus, M. R. Baublienė teigė, kad griežtų auklėjimo metodų šeimoje niekada netaikė: „Tėtis mūsų šeimoje visuomet buvo autoritetas, o laisvalaikį stengėmės leisti visi kartu“, – teigė ji.

Prakalbusi apie laisvalaikį M. R. Baublienė sakė, kad labiausiai laisvu laiku jai patinka keliauti.

„Mano kolegė kažkada yra man sakiusi: „Nusipirktum tu kokią naują sofą, o dabar dviem savaitėms išvažiuoji prie jūros“, o aš pagalvodavau, na ir kas, kad ta sofa suplyšusi, juk svarbiausia – įspūdžiai, kuriuos ilsėdamiesi pajūryje patirs mūsų vaikai“, – apie aistrą keliauti pasakoja M. R. Baublienė.

Greitai 78-ąjį gimtadienį švęsianti alytiškė jau suplanavusi ir šios vasaros keliones. Birželio mėnesį ji ketina aplankyti Portugaliją, o vėliau – pasisvečiuoti pas Liuksemburge gyvenančią dukrą.

Paklausta apie svajones, alytiškė neslėpė ateityje norinti dar pakeliauti, perskaityti kuo daugiau knygų ir, kiek sveikata leis, padėti savo vaikams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *