Kuo užimti vaikus daugeliui valandų: žaidimo aikštelės

Turint vaikų labai svarbu pasirinkti tinkamus žaidimo aikštelės baldus, ypač jei norite, kad jie tarnautų ilgai. Komplektai gali būti mediniai arba metaliniai, o vaikams skirtų sūpynių, čiuožyklų pasirinkimas labai platus. Net paaugę vaikai bus užimti ne vienerius metus. Pateiksime keletą patarimų, kaip išsirinkti jums tinkantį komplektą.

Kiemo erdvės dydis

Labai svarbu pasirūpinti, kad komplektas neužimtų visos kiemo erdvės. VidaXL žaidimo aikštelės būna įvairių dydžių, todėl tikrai rasite sau labiausiai tinkantį variantą. Nestatykite jo per arti medžių ir krūmų, nes sūpynės gali į juos atsitrenkti.

Gaminio medžiaga

Komplektams paprastai naudojamos dvi medžiagos: medis ir metalas. Dažniausiai tai būna pušies mediena, o metalas pritaikytas oro sąlygoms.

Medinės žaidimo aikštelės

Ši mediena turi būti apsaugota nuo drėgmės ir vabzdžių. Rinkitės aukštą puvimo reitingą turinčius baldus.

Metalinės žaidimo aikštelės

Šiuo atveju kaina yra mažesnė, tačiau vaizdas ne toks gražus, lyginant su mediniais baldais. Šis variantas paprastai yra lengvesnis.

Gaminio spalva

Dažniausia žaidimų aikštelė tampa pagrindiniu jūsų sklypo tašku, todėl ji turėtų derėti prie likusio kraštovaizdžio arba jį papildyti. Dažniausiai siūlomos medienos spalvos konstrukcijos, kurias galite nudažyti norima spalva, kuri yra atspari oro sąlygoms, tokioms kaip lietus, saulė ir t.t.

Svarbiausia – vaikų amžius ir jų skaičius

Komplektą rinktinės atsižvelgdami į vaikų skaičių ir amžių. Reikia turėti tiek užsiėmimų, kirk šeimoje yra vaikų. Tada išvengsite muštynių. Smėlio dėžės ir žaidimų nameliai padės papildyti jūsų mažą žaidimo erdvę. Kuo daugiau veiklos rūšių, tuo daugiau vaikai turi motyvacijos ir mokosi įvairių įgūdžių: kalneliai, laipynės, sūpynės ir t.t. Taip pat sūpynes ir kitą įrangą galima kaitalioti. Įsigyti papildomas skirtingas sūpynių sėdėjimo vietas arba sumontuoti vieną plačią ir didelę, vietoj dviejų mažų.

Užsiėmimus galite pritaikyti pagal vaikų ūgį ir nerekomenduojama palikti mažesnių nei 3 metai vaikų be priežiūros. Įvertinkite savo vaikų pomėgius, pasitarkite su jais, nes būtent jie žais šioje vietoje. Dalyvavimas pasirinkimo procese yra labai svarbus augančiai asmenybei, o tuo pačiu išvengsite nesutarimų ateityje.

Pirkinio biudžetas

Prieš skaičiuodami pinigus atminkite, jog tai yra investicija į jūsų žaidimų aikštelę Ji turi būti saugi, kokybiška, nes tik tada ji tarnaus ilgai. Taip pat neužmirškite, jog profesionalus montavimas gali taip pat kainuoti, todėl įvertinkite, ar patys galėsite surinkti šią žaidimo aikštelę, ar jums reikės specialistų pagalbos.

Sandėliavimas

Pagalvokite kaip rūpinsitės aikštele šaltuoju metų laiku, kai ji nebus naudojama. Ar ją išrinksite, ar paliksite bet kokiomis oro sąlygomis. Sandėliavimas prailgina tarnavimo laiką, bet reikia nemažos erdvės ir teks skirti laiko montavimui ir išmontavimui.

Pirkinys viešai vaikų žaidimų aikštelei ar darželiui

Žaidimo aikštelės yra puikus pirkinys jei planuojate įkurti specializuotą vietą vaikų žaidimams. Galite rasti užsiėmimų net didelei grupei vaikų. Komplekte galima pasirinkti kelias sūpynes, laipiojimo sieneles, čiuožyklas. Šalia pastatyti kelis lauko žaidimų baldus ir derinti juos tarpusavyje.

Pabaigai

Pasirinkti žaidimų erdvę savo vaikams nėra taip sunku kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nustatykite amžiaus tarpsnį ir naudojimo intensyvumą, o taip pat įvertinkite savo vietovės oro sąlygas. Paskaičiuokite kiek vaikų žais, kad visi rastų sau užsiėmimą, bei įvertinkite savo biudžetą. Atminkite, jog kokybiškesnės medžiagos tarnaus daug ilgiau, todėl verta investuoti į jas ir prižiūrėti žaidimo aikštelės medieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *