Dar neturite maisto atliekų kibirėlio? Paskubėkite jį pasiimti!

Daugiau kaip 15 tūkstančių Alytaus miesto daugiabučių namų gyventojų jau atsiėmė jiems skirtus maisto atliekų kibirėlius. Tai – daugiau kaip du trečdaliai visų Alytui skirtų kibirėlių. Juos atsiimti gali daugiabučių namų bendrijų pirmininkai, o jei name nėra bendrijos – butų savininkų deleguotas atstovas, kuris pasiimtų visam namui skirtus kibirėlius.

Daugiabučių gyvenamųjų namų bendrijų pirmininkai ar deleguoti atstovai jų bendrijoms skirtus kibirėlius gali atsiimti ARATC pakartotinio naudojimo padalinyje „TikoTiks“, esančiame Karjero g.2, Takniškių kaime, Alytaus rajone. Kibirėliai išduodami darbo dienomis nuo 8 val. iki 16.30 val. Pietų pertrauka – nuo 12 val. iki 12. 45. Pasiteirauti dėl kibirėlių atsiėmimo galima tel. +370 643 35634.

Kibirėliai yra lengvi ir kompaktiški, nemažą jų kiekį – bent kelias dešimtis – galima parsivežti ir lengvuoju automobiliu.

Neturinčius galimybės pasiimti kibirėlius iš „TikoTiks“ prašome kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrių, vyriausiąją specialistę Ingą Biekšienę  inga.bieksiene@alytus.lt, tel. 8 614 68 118.

Kibirėliai gyventojams dalijami nemokamai. Jie skirti rinkti maisto ir virtuvės atliekas: popierinius rankšluosčius, servetėles, riebaluotą popierių, kavos bei arbatos tirščius ir filtrus, kiaušinių lukštus, vaisių ir daržovių likučius, žieves, lupenas, nuopjovas, naudojimui netinkamus maisto produktus, mėsos bei žuvies kaulus. Į kibirėlį reikia įprastą plastikinį maišelį. Prieš išmetant jį būtina užrišti ir atliekas su maišeliu mesti į maisto atliekų konteinerį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *