Alytaus miesto mero patarėjos pareigas pradėjo eiti Vija Kudzienė

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir jo patarėja komunikacijai Vija Kudzienė. Asmeninių archyvų nuotr.

Nuo gegužės 2-osios Alytaus miesto mero patarėjos komunikacijai pareigas pradėjo eiti Vija Kudzienė.

V. Kudzienės komentaras:

„Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio pasiūlymas tapti jo patarėja komunikacijai man buvo netikėtas. Tačiau po tris valandas trukusio darbo pokalbio, abejonių nebeliko.

Perspektyva dirbti vieno populiariausių Lietuvoje merų komandoje ne tik įdomi, bet ir įpareigojanti. Darbas dinamiškas, apimantis įvairias komunikacijos sritis. Todėl šiandien labiau nei bet kada džiaugiuosi praėjusi gerą ne tik teorinės (esu įgijusi Vilniaus universiteto komunikacijos ir informacijos magistro kvalifikaciją), bet ir praktinės komunikacijos mokyklą.

Galiu pasidžiaugti keturiolikos metų patirtimi  komunikacijos srityje Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kur dirbau iki 2017-ųjų. Nuo 2018-ųjų iki praeitos savaitės dirbau Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriuje Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje prie LR SADM.

Tai buvo nepaprastai įdomi, pilna iššūkių patirtis, sparčiai auginusi mano, kaip komunikacijos specialistės, profesionalumą. Teko dirbti su krizių komunikacija, kuri labai išgrynina gebėjimą mobilizuotis ir dirbti už komforto zonos ribų.

Įdomus faktas – man teko išbandyti ir žurnalistės darbo. Kelis mėnesius dirbau viename iš naujienų portalų Alytuje, o nuo 2020-ųjų porą metų kūriau ir vedžiau radijo pokalbių laidą  „Papasakok man”. Patirtis radijo eteryje, suteikė galimybę labiau pažinti skirtingus žmones ir įvairias temas. Leido suprasti, jog nėra nesvarbių ar neįdomių klausimų. Su šia mintimi atėjau ir į mero komandą – nesvarbių temų, kaip ir žmonių nėra. Problemas galima išspręsti, tačiau apie jas būtina kalbėti.

Viešieji ryšiai arba taip šiais laikais Lietuvoje mėgstamas apibūdinimas piaras (angl. PR – public relations), neatsiejami nuo šiuolaikinės visuomenės ir ne tik politikoje. Komunikacijos arba viešųjų ryšių specialistai padeda priartėti bei palaikyti ryšį su bendruomenėmis, padeda keistis informacija ir realizuoti planus, juos pristatyti visuomenei. Tai ne tik žodžiai, tai labai aktyvus darbas su įvairiomis žmonių grupėmis tiek išorėje, tiek organizacijos viduje.

Taigi, po penkerių metų darbo sostinėje supratau, kad atėjo laikas grįžti dirbti į gimtąjį miestą, kurį labai myliu“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *