Alytaus rajono ūkininkams jau išmokėta beveik 173 tūkst. eurų paramos

Alytaus rajone laikoma daugiau kaip 5 tūkst. karvių. ARSA archyvo nuotr.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, atsižvelgdama į  Žemės ūkio ir kaimo bendruomenių projektų finansavimo ir vertinimo komisijos sprendimą, paskirstė finansinę paramą Alytaus rajono gyventojams, laikantiems pienines karves ir ūkininkams.

Ūkininkai skundėsi, kad, parduodami pieną, pastaruoju metu  už 1 kilogramą pieno gauna vos po 10 ar 14 euro centų, tokia pieno supirkimo kaina  ūkiams nuostolinga, kai kurie iš jų net svarsto atsisakyti pieninių karvių. Alytaus rajono savivaldybė yra vienintelė visoje Lietuvoje, kuri tokioje situacijoje nusprendė skirti paramą ūkininkams.

„Juk tai yra mūsų savivaldybės gyventojai, negalime jų palikti likimo valiai“, – sako meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasak savivaldybės administracijos direktorės Gintarės Jociunskaitės, per dvi savaites gyventojai pateikė beveik 800 paraiškų, kurios operatyviai buvo įvertintos, ir šiuo metu gyventojus jau pasiekė piniginės išmokos.

Už kiekvieną laikomą pieninę karvę gyventojams skirta po 30 eurų, daugiau galvijų turintys ūkininkai  gavo ir 3000 ar 7000 eurų.

„Savivaldybės skiriama parama galbūt neišspręs visų pieno ūkio problemų, tačiau ūkininkams tie pinigai yra svarbūs, jie padės išgyventi laikinus sunkumus“,– įsitikinęs Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Pagal Žemės ūkio ir kaimo bendruomenių projektų finansavimo programą finansinė parama taip pat skirta ūkininkams, kurie teikė paraiškas dėl sertifikuotos sėklos įsigijimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *