Alytaus Santaikos gatvės rekonstrukcijai papildomai skirta 1,5 mln. eurų

Šią savaitę Alytuje pradedama rekonstruoti viena svarbiausių mieste Santaikos g., kuri yra krašto kelio Nr. 131 Alytus–Simnas–Kalvarija tąsa. Tai priešpaskutinis etapas, įgyvendinant trijų gatvių – Ulonų, Pulko ir Santaikos – rekonstrukcijos ir kapitalinio remonto projektą, kuriam, kaip valstybei svarbiam vietinės reikšmės kelių projektui, šiemet papildomai skirta 1,5 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų. Likusią dalį finansuoja Alytaus miesto savivaldybė.

„Alytaus Santaikos ir Ulonų gatvės svarbios ne tik miesto, bet ir regiono susiekimui, nes miesto teritorijoje sutampa su valstybinės reikšmės krašto keliais, vedančiais Kalvarijos ir Naujųjų Valkininkų bei Lazdijų ir Lietuvos–Lenkijos sienos link. Jomis vyksta intensyvus tranzitinis eismas, todėl rekonstrukcijos projektu siekiama užtikrinti patogias ir saugias eismo sąlygas, sumažinti oro taršą mieste“, – sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Kompleksiškai rekonstruojant Ulonų, Pulko ir Santaikos gatves, iš viso bus sutvarkyta 5,5 km miesto gatvių. Šis projektas pradėtas įgyvendinti 2020 m. ir vykdomas etapais. Visus darbus numatoma baigti 2025 m.

​„Džiaugiuosi, kad kelias, kuris buvo vienas labiausiai apleistų, turintis itin didelį pravažumą ir svarbus ne tik alytiškiams, bet ir daugybei kitų pravažiuojančių pro šį miestą, kartu su valstybės pagalba bus suremontuotas”, – sako Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Šiuo metu rekonstruojamos Santaikos gatvės danga yra prastos būklės, joje susiformavusios vėžės, daug plyšių ir lopų. Rekonstrukcijos metu numatoma atnaujinti susidėvėjusią gatvės dangą, sutvarkyti šaligatvius bei pėsčiųjų ir dviračių takus, įrengti žiedinę sankryžą. Atlikus šiuos darbus bus sudarytos sąlygos patogiam ir saugiam susisiekimui su svarbiausiomis miesto ir rajono verslo, paslaugų, rekreacijos zonomis bei turizmo objektais.

Ulonų, Pulko ir Santaikos gatvių rekonstrukcijos projekto bendra statybos darbų kaina – apie 12 mln. eurų. Iki 2023 m. jau rekonstruotos Ulonų ir Pulko gatvės, atlikta darbų už 5,8 mln. eurų, iš KPPP sąmatos pernai šiam projektui buvo skirta 1,9 mln. eurų. Šiais metais planuojama atlikti darbų už 3,3 mln. eurų.

Alytaus miesto gatvių rekonstrukcija yra vienas iš Lietuvos savivaldybėse įgyvendinamų projektų, kuriuos iš skirtingų institucijų sudaryta komisija šiemet atrinko kaip valstybei svarbius vietinės reikšmės kelius, finansuotinus šių metų KPPP lėšomis. Šiam projektų sąrašui pritarė Vyriausybė, tvirtindama 2023 m. KPPP sąmatą. Iš viso finansuojama 11 projektų, įgyvendinamų Alytuje, Jonavoje, Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Tauragėje, jiems skiriama 16,1 mln. eurų KPPP lėšų. Iš jų 6 projektai yra tęstiniai, jau pernai finansuoti kaip svarbūs valstybei.

LR Susisiekimo ministerijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *