Dokumentų klastojimu kaltinta Laura Radzevičiūtė teisme buvo išteisinta: gavo ir nukentėjusios žinutę

Į teismo posėdį išklausyti nuosprendžio atvyko tik kaltintoji Laura Radzevičiūtė.

Šiandien teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį Lauros Radzevičiūtės byloje, kur ji buvo kaltinama dokumentų suklastojimu. Politikė buvo ne tik išteisinta, bet ir iš valstybės jai buvo priteista daugiau kaip 6 tūkst. (6337,50) eurų kompensacija.

Į Alytaus apylinkės teismą išklausyti nuosprendį atvyko tik L. Radzevičiūtė. Nukentėjusioji Dalia Cibulskienė, kurios parašo suklastojimu ir buvo kaltinama L. Radzevičiūtė, teismo posėdyje nepasirodė.

Teismas konstatavo, kad nepakako įrodymų, kurie galėtų patvirtinti kaltinamosios kaltę. Nors atlikta  rašysenos ekspertizė patvirtino, kad tai nebuvo pačios D. Cibulskienės rašysena pasirašytas dokumentas, nustatyta, kad dokumentą pasirašė būtent L. Radzevičiūtė, taip pat nebuvo.

Esą, pašto darbuotojos liudijimu, norint atlikti pinigų perlaidą, reikalingas tą darančiojo asmens dokumento originalas, o toks pateiktas nebuvo, D. Cibulskienė savo asmens dokumento L. Radzevičiūtei nebuvo davusi, tad neliko pagrindo manyti, kad L. Radzevičiūtė galėjo pasinaudoti D. Cibulskienės dokumentu.

Šį teismo sprendimą per 20 dienų dar galima skųsti Kauno apygardos teismui.

„Net neabejojau, kad teismas priims tokį sprendimą. Tą kartojau nuo pat pirmų minučių. Džiaugiuosi, kad byla buvo atiduota teismui ir pasitvirtino, kad jis priims teisingą, teisėtą sprendimą – pagal  byloje surinktus duomenis.

Mano asmeniui buvo pakenkta negrįžtamai. Net gavau jau iš nuketėjusiosios žinutę: „Valio! Pagaliau! Kaip tu galvoji, ar jau viską tau padariau, ką tu norėjai padaryti man?“. Tai dar vienas grasinimas. Tik taip galiu vertinti“, – po teismo posėdžio kalbėjo L. Radzevičiūtė.

„Dzūkijos veidas“ primena, kad L. Radzevičiūtė buvo kaltinama pagal Baudžiamojo kodekso 300 straipsnio 1 dalį – dokumento klastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu: tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo.

Pagal byloje esančius kaltinamuosius duomenis, L. Radzevičiūtė 2019 metų, sausio 21 dieną Alytaus pašto skyriuje įvykdė 500 eurų perlaidą Centro partijai ir pasirašė nukentėjusiosios D. Cibulskienės vardu,  pinigų pervedimo blanke suklastodama jos parašą.

L. Radzevičiūtė visą laiką savo kaltę neigė.

3 komentarai apie “Dokumentų klastojimu kaltinta Laura Radzevičiūtė teisme buvo išteisinta: gavo ir nukentėjusios žinutę

  1. Eilinė Alytaus teismo teisingumo parodija. Jei pati teigė, kad su Puteikiu derino. Ant tiek visus už kvailus laikyt.Ne šiaip alytiškiai į tarybą nerinko. Tik eilinį kartą teismas Alytų per savivaldą į pelkę klampina. Nes teismų sprendimai turi būt objektyvūs ir aiškūs. O Alytuj per savivaldą negali sprest aerodromo klausimo, nes per teismus įvelta. Negal sprest teritorijos po padangų gaisro, nes per teismus įklampinta. Ir jei yra signalų, kad vėl padangos kaupiasi ir kokia bėda įvyks, vėl per teismą…Kadangi nesugeba, ar tyčia tempia operatyviai sprest nesudėtingas bylas, kad savivaldai netrukdytų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *