Alytaus geležinkelio stoties siurblinėje – Fixus Mobilis komanda

Kovo 1 dieną Alytaus geležinkelio stoties siurblinėje (unikalus kodas Kultūros vertybių registre 41998)  Lelijų g. 59A lankėsi FIXUS Mobilis komanda.

Atsižvelgdami į problemines šio statinio vietas ir įvertinę esamus ir galimus naujus pažeidimus, FIXUS Mobilis komandos specialistai Alytaus geležinkelio stoties siurblinėje atliko įvairius priežiūros darbus: pašalino mūre išaugusius medelius, surinko ir žemyn nukėlė palaidas ir ištrupėjusias plytas, laikinai tinko mūro mišiniu užtaisė pietinio frontono mūro viršų, stogo dangą ir frontono sienos sandūrą, pritvirtinto įtrūkimų matuoklį, paėmė cheminės ir biologinės korozijos mėginius laboratoriniams tyrimams atlikti.

FIXUS Mobilis komanda objekto valdytojui ir Alytaus miesto savivaldybei parengs ir pateiks objekto būklės ataskaitą ir kalendorinį priežiūros planą.

Apie FixusMobilis

Prevencinės priežiūros sistema Lietuvoje įdiegta 2019-2023 m., projekto „FIXUS Mobilis“ metu. Įgyvendinus projektą FIXUS Mobilis tapo nuolatine paveldo prevencinės priežiūros sistema, kuria siekiama gerinti kultūros paveldo valdymą, skatinant nuolatinę jo priežiūrą, stiprinant kultūros paveldo objektų valdytojų sąmoningumą ir priežiūros įgūdžius.

Komandos – mobilios dirbtuvės tiria ir teikia ataskaitas apie atrinktų objektų būklę, konsultuoja objektų savininkus ir valdytojus, atlieka nedidelius priežiūros darbus, rengia individualų objekto priežiūros kalendorių – planą. Tokiu būdu gilinamos kultūros paveldo valdytojų žinios apie turimą objektą, jo priežiūrą, užkertamas kelias didesniems pažeidimams, kuriems po tam tikro laiko reikėtų rimtesnių tvarkybos darbų.

FIXUS Mobilis organizuoja viešus pristatymus, konsultacijasir praktinius mokymus, skirtus bendruomenėms, kultūros paveldo savininkams ir valdytojams. Mokymai suteikia galimybę tobulinti praktinius objektų priežiūros įgūdžius. Visos FIXUS Mobilis teikiamos paslaugos, įskaitant patirtas transporto išlaidas ir priežiūros darbams atlikti sunaudotas medžiagas, yra teikiamos nemokamai.

Jeigu susidomėjote FIXUS Mobilis teikiamomis paslaugomis, esate kultūros paveldo objekto, įtraukto į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, savininkas ar joįgaliotas asmuo, kviečiame užpildyti objektų atrankos anketą ir pretenduoti į nemokamą objekto apžiūrą ir  nedidelius prevencinės priežiūros darbus.

Daugiau informacijos apie FIXUS Mobilis:https://www.fixusmobilis.lt

Kultūros skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *