Rinkėjų aktyvumas didžiausias Birštone, skundais apie galimus pažeidimus pirmauja Alytaus rajonas ir miestas

Iki 13 val. Pietų Lietuvoje savivaldos rinkimuose aktyviausiai balsavo Birštono rinkėjai. Balsą čia jau atidavė 43,36 proc. rinkėjų. Pasyviausiai iki šiol balsavo Prienų rajone – 30,98 proc. Lazdijuose jau balsavo 42,67 proc. rinkėjų. Alytaus mieste balsavo 31,63 proc. rinkėjų, Alytaus rajone – 37,06 proc., Druskininkuose – 36,50 proc. Varėnos rajone – 39,31 proc.

Alytuje aktyviausi rinkėjai Amatų rinkimų apylinkėje. Čia iki 13 val. valią išreiškė kiek daugiau nei 38 proc. rinkėjų. Centro rinkimų apylinkėje balsą jau atidavė 35 proc. rinkėjų. Pasyviausiai kol kas balsuoja Gulbynės rinkimų apylinkėje – vos kiek daugiau nei 25 proc. rinkėjų.

Alytaus rajone iki 13 val. aktyviausi rinkėjai buvo Junčionių rinkimų apylinkėje. Balsą joje jau atidavė per 55 proc. rinkėjų, daugiau negu pusė jų (52 proc.) balsą jau atidavė ir Mikalavo rinkimų apylinkėje. Pasyviausiai kol kas balsuojama Vaisodžiuose, kur balsą atidavė netoli 30 proc. rinkėjų.

Pranešimais apie pažeidimus pirmauja Alytaus miestas ir rajonas

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Kristinos Janulevičienės duomenimis, iki šios akimirkos per balsavimų dieną jau gauta apie 20 skundų apie galimus įvairaus pobūdžio pažeidimus.

„Tradiciškai, skundų esame gavę. Iki dabar turėjome apie 20 pranešimų dėl įvairių rinkimų pažeidimų. Alytus ir Alytaus rajonas pirmauja tokių pranešimų skaičiumi. Ikiteisminių tyrimų iki šios minutės pradėta nebuvo. Visi pranešimai apie pažeidimus – labai panašaus pobūdžio: agitacija neleistinoje vietoje, galimas rinkėjų pavėžėjimas, galimas rinkėjų papirkimas. Didžiausias pranešimų skaičius yra apie tai, kad įvairiose Alytaus miesto ir rajono vietose stovi automobiliai ar kitokia agitacinė reklama, kuri šiuo metu yra draudžiama“, – sakė K. Janulevičienė.

Šiandien dėl neleistinos agitacijos ir dėl galimo alkoholio pirkimo rinkėjams Alytaus rajone buvo pradėtas vienas policijos patikslinimas.

Per dvi balsavimo namuose dienas policija gavo 7 pranešimus apie galimus rinkimų pažeidimus. Labiausiai čia pasižymėjo Lazdijų rajonas.

Pasak K. Janulevičienės, savivaldos rinkimai visuomet pranešimais apie galimus pažeidimus būna aktyvesni nei per Seimo, Prezidento ar Europos parlemento rinkimus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *