Kredito kortelė ir kreditas internetu: kurią alternatyvą rinktis?

Ką darytumėte, jei netikėtai iš „rikiuotės išeitų“ skalbimo mašina? Arba, dar blogiau, stogas, pradėjęs leisti vandenį, sugadintų neseniai atliktą remontą? O gal prabustų sąžinė, įkyriai primindama, jog tiek Jūs, tiek Jūsų šeimos nariai nusipelnėte kokybiško poilsio viename ar kitame užsienio kurorte? Padengtumėte išlaidas, tiesiog atlikdami pavedimą iš savo internetinės bankininkystės? Sudaužytumėte kiaulę taupyklę? O gal, kai savų lėšų nepakanka, pasiskolintumėte iš pasirinkto kreditoriaus?

Klientams, finansinės pagalbos nusprendusiems ieškoti ne komerciniame banke ar kredito unijoje, o greitųjų paskolų bendrovėje, gali būti pasiūlytas ne tik kreditas internetu, bet ir kredito kortelė. Išsamiau aptarus šias paskolų rūšis, ieškosime atsakymo, kuri alternatyva – kredito linija ar mikrokreditai – yra geresnė.

Greitasis kreditas – sprendimas, rekomenduojamas susidūrus su vienkartiniu finansinės pagalbos poreikiu

Žinote konkrečią sumą, reikalingą tam tikros prekės/paslaugos įsigijimui ar finansinės problemos sprendimui? Tokiu atveju, greitasis kreditas, kai tam tikrą paskolos sumą kreditorius perveda į kliento sąskaitą – tinkamas sprendimas. Žinoma, jei kreditoriaus siūloma maksimali paskolos suma yra didesnė, nei reikalinga konkrečių poreikių patenkinimui, galima pasiskolinti ir daugiau. Tiesa, skolintis vien tam, jog kažkas „duoda“, negalima. Paskola turi prisidėti prie gyvenimo kokybės gerinimo, o ne, vaizdžiai, tariant, būti paleista vėjais.

Klientas, pasirašęs kredito sutartį, kas mėnesį įsipareigoja mokėti nustatyto dydžio įmokas, sudarytas iš grąžinamo kredito dalies ir palūkanų.

Kredito kortelė – finansinė paslauga, rekomenduojama klientams, negalintiems įvardinti konkrečių savo išlaidų

Jei kreditai siejami su konkrečiais finansiniais poreikiais, tai kredito kortelė – savotiškas apsidraudimas, kad, prireikus pinigų tam tikram pirkiniui ar paslaugai, bankinio skaitytuvo ekrane nepamatysite užrašo „Nepakanka lėšų“. Vienas dažniausių pavyzdžių, kalbant apie kredito korteles – vizitai pas odontologą. Net geriausias specialistas iš karto negali pasakyti, kiek kainuos dantų gydymas. Tai paaiškėja tik tuomet, kai įvertinama kiekvieno danties būklė, stebima, ar pradėtas gydymas davė rezultatų, o galbūt reikia išbandyti alternatyvas ir pan. Kišenėje esanti kredito kortelė – garantas, jog, išgirdus odontologo paslaugų kainą, neteks nemaloniai sutrikti: tereikės pasinaudoti kreditoriaus suteiktu kredito limitu.

Kredito kortelė, lyginant su greituoju kreditu, įprastai išduodama aukštesnėmis palūkanomis. Visgi, būtina pabrėžti, kad palūkanos yra skaičiuojamos ne nuo kredito limito (tai yra sumos, kuria klientas gali naudotis savo nuožiūra), o panaudotos jo dalies. Jei, pavyzdžiui, kažkurį mėnesį kreditinė kortelė buvo visai pamiršta, nes nereikėjo iškilusių poreikių tenkinti „į skolą“, klientui nieko nereikia mokėti.

Kredito kortelė ar kreditas: kas geriau?

Griežto verdikto, kas – greitieji kreditai ar kredito kortelė – pateikti negalime. Tai priklauso nuo individualios situacijos. 

  • Vartojimo kreditai rekomenduojami tais atvejais, kai konkrečiai žinomas reikalingos sumos dydis. 
  • Kartu tai – stabilumo ir pastovumo garantas, nes, pažvelgę į paskolos mokėjimo grafiką, žinosite, kokias išlaidas tą mėnesį patirsite.
  • Kreditas – savotiškas „saugiklis“, apsaugantis nuo pagundos išleisti per daug. Kai kišenėje „stebuklinga“ kortelė, akimirksniu sumokanti už visas prekes ir paslaugas, „paslysti“ nesudėtinga.
  • Kredito kortelė – sprendimas tiems klientams, kurie savo poreikių konkrečia pinigų suma negali įvardinti, tačiau žino, jog ne visose situacijose pakanka savų lėšų. 
  • Ši finansinė paslauga suteikia apsipirkimo laisvę ir kita prasme. Naudojantis kreditine, galima atsiskaityti už visus pirkinius, nesvarbu, šie buvo įsigyti internetinėje ar fizinėje parduotuvėje. 
  • „Nordecum“ kredito kortelė veikia visose ES valstybėse. Tai – privalumas asmenims, keliaujantiems į užsienį.
  • Ar 2 proc. nuo pirkinių sumos yra daug ar mažai? Žinoma, viskas priklauso nuo to, kiek už juos buvo sumokėta. Visgi, jei tuos 2 proc. gautumėte nemokamai, vien už tai, jog pirkote, būtų visai neblogai, ar ne? Būtent taip veikia ir „Cashback“ funkcija, taikoma kiekvienam „Nordecum“ kredito kortelės turėtojui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *