Alytuje iš anksto balsą atidavė per du tūkstančius rinkėjų

Besibaigiant paskutinei išankstinio balsavimo dienai, 18 val. duomenimis, Alytaus mieste savo balsą atidavė daugiau kaip 2 tūkst. rinkėjų. Nuo rytojaus prasidės dvi dienas truksiantis balsavimas namuose. Paskutiniais duomenimis, norą balsuoti namuose išreiškė daugiau nei tūkstantis alytiškių.

Likus vos porai valandų iki išankstinio balsavimo pabaigos, ketvirtadienį savo balsą atidavė per 900 rinkėjų ir, panašu, kad ši diena bus pati gausiausia išankstiniais balsais.

Antradienį savo valią išreiškė netoli 700 rinkėjų, pačią pirmąją išankstinio balsavimo dieną – netoli 500.

Lyginti rinkėjų aktyvumą su 2019 metų savivaldos rinkimų išankstinio balsavimo duomenimis nebūtų visai tikslinga, mat prieš ketverius metus išankstiniam balsavimui buvo skirtos tik dvi dienos.

Pažeidimų, skundų Alytaus mieste fiksuota nebuvo.

Penktadienį prasideda dvi dienas truksiantis balsavimas namuose. Turintieji tokią teisę norą pareikšti balsuoti namuose turi apie tai pranešę trumpuoju telefonu 1855 arba rinkimų apylinkių paskelbtais numeriais. Šios dienos duomenimis, norą savo valią pareikšti namuose jau išreiškė per tūkstantį alytiškių.

Tiek išankstinio, tiek balsavimo namuose biuleteniai bus skaičiuojami tik sekmadienį, pasibaigus balsavimui  ir uždarius rinkimines apylinkes.

„Išankstinio balsavimo biuleteniai bus išrūšiuoti ir išvežioti pagal gyvenamąsias žmonių vietas – į tas apylinkes, kurios priskirtos konkrečioms gyvenamosioms vietoms“, – patikino Dalia Jezukevičienė, Alytaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė.

Teisę balsuoti iš anksto turintieji privalo pareikšti norą balsuoti tokiu būdu.

„Buvo atvejų, kai komisijų nariai pagal sąrašus nuėjo pas teisę namuose balsuoti turinčius gyventojus, o jie pažėrė priekaištų, kad dar gali ir patys nueiti į rinkimų apylinkę balsuoti. Tačiau komisijų nariai privalėjo apsilankyti pas tuos gyventojus. Sulaukėme ir keleto skambučių, kad namuose taip ir nesulaukė rinkimų komisijos narių apsilankymų, tačiau galbūt jų tuo metu nebuvo namuose“, – sakė D. Jezukevičienė.

Savivaldos rinkimai įvyks jau šį sekmadienį, kovo 5 dieną, kai rinkėjai savo balsą galės atiduoti ir tiesioginio balsavimo metu rinkimų apylinkėse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *