Simne pradėta statyti nauja ambulatorija, o Miroslave jau ruošiamasi įkurtuvėms

Alytaus rajono savivaldybės nuotraukos.

Simno mieste prasidėjo statybos. Alytaus g. 10 nugriovus seną namą, statoma nauja  moderni ambulatorija,  Greitosios medicinos pagalbos  pastotė ir Priešgaisrinės apsaugos tarnybos postas.

Statybų aikštelėje apsilankė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Darbų vadovas Vaidas Česnulis savivaldybės vadovams sakė, kad pagal projektą pastato plotas bus virš 450 kvadratinių metrų. Didžiąją dalį  – apie  200 kv. m užims ambulatorija, beveik 100 kv. m plotas skirtas Greitosios medicinos pagalbos pastotei,  130 kv. m –  Priešgaisrinės apsaugos tarnybos postui. Taip pat bus atskiros ventiliatorių, šilumos paskirstymo patalpos. Statybą planuojama baigti 2024 m. pirmąjį ketvirtį. Sutarties vertė – 2 mln. 100 tūkst. eurų. Darbus vykdo UAB „Gilmera“.

Savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas sakė, kad šis pastatas yra labai reikalingas ne tik Simno miestui, bet ir aplinkinių vietovių žmonėms, kurie gyvena atokiai nuo rajono centro.

„Mintis decentralizuoti tokių tarnybų, kaip greitoji medicinos pagalba ar priešgaisrinė apsauga, postus kilo COVID-19 pandemijos metu, kai pamatėme, kad vienoje vietoje laikyti tiek greitosios pagalbos, tiek kitas paslaugas teikiančių tarnybų brigadas yra nesaugu, ir gyventojams jas prisišaukti užtrunka daugiau laiko.  Alytaus rajono teritorija didelė, todėl nusprendėme paslaugas artinti prie žmogaus, jo gyvenamosios vietos“,- kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

Naujojoje Simno ambulatorijoje bus registratūra,  gydytojų kabinetai, laboratorija, procedūrinės patalpos. Dirbs šeimos gydytojos Jūratė Overaitytė ir Akvilė Neveckienė (šiuo metu ji yra motinystės atostogose),odontologė Eglė Čiginskienė,  slaugytojos ir laborantė.

Savivaldybės vadovai sakė norintys, kad greitosios medicinos pagalbos ekipažai Simne budėtų visą parą ir aptarnautų Centrinės stoties nurodytą teritoriją, tačiau kiek konkrečiai brigadų dirbs, kol kas dar nežinoma, tai paaiškės po šios tarnybos reorganizacijos (liepos 1 d.).

Priešgaisrinės apsaugos Simno komandoje yra 9 ugniagesiai gelbėtojai (budi pamainomis). Pastačius naująjį pastatą, pagerės jų darbo sąlygos, bus persirengimo patalpa su dušu, poilsio kambarys, valgomasis.

Grįždami iš Simno, savivaldybės vadovai aplankė ir baigiamą įrengti naująją Miroslavo ambulatoriją. Kartu su statybininkais  čia juos pasitiko Pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas Albinas Čelkonas. Jis sakė, kad šiuo metu vyksta deklaracijos apie statybos užbaigtumą procedūra. Laukiama specialiai užsakytų baldų, ir bus galima gyventojus kviesti į ambulatorijos įkurtuves.

Naujosios ambulatorijos pastatas neįmantrus, tačiau funkcionalus. Daugiau kaip 180  kv. m ploto patalpose bus registratūra, dirbs šeimos gydytojai Antanas Damkus ir Linutė Barysienė, jiems padės bendrosios praktikos slaugytojos, šalia bus procedūrinis kabinetas, laboratorija. Taip pat numatyta darbo vieta ir odontologui, greta įsikurs vaistinė.

Ambulatorijos statybos sutarties vertė – 494 tūkst. 872 eurai. Darbus vykdo UAB „Ekspolita“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *