Pirmoji išankstinio balsavimo diena Alytuje: rinkėjų aktyvumas didelis, tenka palaukti eilėje

Antradienį prasidėjo išankstiniai savivaldos rinkimų balsavimai. Alytuje iki pietų iš anksto jau balsavo netoli 300 rinkėjų, dauguma jų – alytiškiai. Šiuo metu atvykstantiems į Alytaus miesto savivaldybę balsuoti, vidutiniškai eilėje laukti tenka apie 5-7 minutes.

„Rinkėjų aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną yra didelis. Iki pietų balsavo netoli 300 rinkėjų“, – sako Alytaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Dalia Jezukevičienė.

Alytaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Dalia Jezukevičienė.

Pasak jos, kol kas jokių pažeidimų ar skundų nebuvo fiksuota.

Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės me­ro ir sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos rin­ki­muo­se bal­sa­vi­mo tei­sę tu­ri 44 tūkst. 192 gy­ven­to­jai.

Rin­ki­mai bus laikomi įvykę, jeigu juo­se da­ly­vau­s ne ma­žiau kaip 40 pro­cen­tų bal­sa­vi­mo tei­sę tu­rin­čių sa­vi­val­dy­bės gy­ven­to­jų. Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės at­ve­ju tai sudaro 17 tūkst. 676 rinkėjų.

Balsavimo teisę turintys asmenys gali balsuoti bet kurioje savivaldybėje, tačiau tik už tos savivaldybės kandidatus, kurioje jie yra registruoti.

Išankstiniai balsavimai vyks tris dienas – vasario 28, kovo 1 ir 2 dienomis. Alytuje iš anksto galima balsuoti Alytaus miesto savivaldybėje nuo 7 iki 20 val.

Kovo 3-4 dienomis vyks balsavimas namuose. Šia teise pasinaudoti gali tik neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę ir jeigu jie pateikė Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose, ir jeigu yra įrašyti į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašus. 

Rinkimų dieną, kovo 5 dieną vyks tiesioginis balsavimas, kurio metu balsuoti galima rinkimų apylinkėse nuo 7 iki 20 val.

Alytaus mieste vei­kia 22 apy­lin­kės, ku­rių kiek­vie­nos ko­mi­si­jo­je – po 11 na­rių, de­le­guo­tų rinkimuose dalyvaujančių par­ti­jų.

Rinkiminių apylinkių sąrašas

Sa­vi­val­dos rin­ki­muo­se Aly­tu­je da­ly­vau­ja de­vy­ni kan­di­da­tai į me­rus, de­vy­nios par­ti­jos ir vie­nas po­li­ti­nis ko­mi­te­tas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *