Iki rinkimų dienos Alytaus rajone galima balsuoti dviejose vietose

Rinkimai vyks sekmadienį, kovo 5 d., tačiau  vasario 28 d. jau prasidėjo išankstinis  balsavimas už kandidatus į savivaldybių tarybų narius ir merus.

Balsuoti iki rinkimų dienos gali visi asmenys, kurie rinkimų dieną negalės atvykti į rinkimų apylinkę. Balsuoti iš anksto galima tris dienas: vasario 28 – kovo 2 d. nuo 7 iki 20 val. Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių pastatuose arba papildomai įrengtose balsavimo vietose.

Alytaus rajone iki rinkimų dienos galima balsuoti savivaldybės pastate (Pulko g. 21, Alytuje) ir  Butrimonių apylinkėje Nr. 30 (Vytauto g. 31, Butrimonių mstl., Alytaus r.).

Bal­suoti na­muo­se ko­vo 3–4 d. nuo 8 iki 20 val. galės tik šie rinkėjai: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys (jiems teikiantys pagalbą) asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, asmenys, kuriems jau yra 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali  rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Rinkėjai, norintys balsuoti namuose, iki kovo 1 d. turi apylinkės rinkimų komisijai pateikti Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos prašymą.

Teisę rinkti savivaldybės tarybos narius turi nuolatiniai šios savivaldybės gyventojai (rinkėjai), kuriems rinkimų dieną yra sukakę 18 m. Rinkimuose nedalyvauja asmenys, teismo pripažinti neveiksniais.

Svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra Lietuvos Respublikos piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka bei asmens kodas, – vairuotojo pažymėjimas, pensininko pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Ar esate įrašyti į rinkėjų sąrašą? Į kurios savivaldybės rinkėjų sąrašą esate įrašyti? Visa tai galite pasitikrinti www.rinkejopuslapis.lt, www.vrk.lt arba paskambinę trumpuoju telefono numeriu 1855.

Rinkimų dieną – kovo 5-ąją – balsuoti bet kurioje Lietuvos savivaldybėje jau nebus galimybės, rinkėjai turės atvykti į tos savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą iki 2023 m. sausio 4 d., rinkimų apylinkes, jos dirbs  nuo 7 iki 20 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *