Greitosios medicinos pagalbos centralizacija: Druskininkų lūkestis – didesnės GMP pajėgos

Druskininkai turi lūkesčių, kad vykdant Greitosios medicinos pagalbos centralizaciją, bus daugiau brigadų nei buvo iki šiol, kad paslaugos bus vykdomos operatyviau ir kad bus geresnės darbo sąlygos darbuotojams.

Valstybėje šiuo metu vykdoma Greitosios medicinos pagalbos centralizacija, kuri liečia ir Druskininkus: iki šiol greitoji medicinos pagalba priklausė poliklinikai, o nuo liepos 1 dienos ji priklausys Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Kauno padaliniui.

„Iš Greitosios medicinos pagalbos centralizacijos tikimės kokybiškų paslaugų ir geresnių sąlygų darbuotojams“, – sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas,  praėjusią savaitę susitikęs su poliklinikos vadovybe ir greitosios medicinos pagalbos kolektyvu pasikalbėti apie jų laukiančius pokyčius.

„Žinome ir girdime žmonių nusiskundimus, kad išsikvietus greitąją kartais jos tenka laukti per ilgai. Jau keletą metų rašome raštus, nuolat įrodinėjame, kad mums gyvybiškai būtina turėti daugiau brigadų.

Vien pernai GMP iškvietimų skaičius siekė 6346. Žmonėms tenka laukti, nes kartais abi mūsų brigados būna išvykusios į kitus iškvietimus, kartais – net ne Druskininkų savivaldybės teritorijoje.

Visada ir visoms institucijoms pabrėžiame, kad pirmiausia – esame kurortas, su papildomu žmonių kiekiu kiekvieną dieną, antra – aptarnaujame gretimas savivaldybes nelaimių atveju, trečia – važiuojame į pasienį dėl migrantų ir kt. problemų, ketvirta – pasienyje nuolat susidaro vilkikų spūstys, dažnai prireikia medikų.

Tai yra pagrindinės priežastys ir problemos, dėl kurių mums reikalingos didesnės pajėgos, operatyvesnis paslaugų teikimas“, – sakė R. Malinauskas.

Kovo pradžioje Druskininkuose planuojamas būsimos GMP tarnybos vadovo Nerijaus Mikelionio vizitas, kurio metu tikimasi aptarti visus aktualius klausimus, susijusius su tolesniu GMP darbu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *