Būti kartu su Ukraina. Kviečia į diskusiją

Miško motės nuotr.

Vasario 24-ąją sukaks metai nuo Rusijos Federacijos pradėto ir jokio pateisinimo neturinčio karo Ukrainoje pradžios. Apie tai kalba ir kalbės visi. Tie, kuriems skauda, kuriems liūdna, pikta, gailu. Jausmai, kuriuos apsakyti, deja, sunku.

Alytaus miesto teatre tądien 18 val. bus rodomas monospektaklis pagal Pavlo Arie pjesę „Civilio dienoraštis“, režisierius – ukrainiečių kūrėjas Stas Zhyrkov.

Simboliška, tačiau karo fone daug Ukrainos kūrėjų atrado prieglobstį mūsų mieste, Alytaus teatre, tad ir šio spektaklio šviesų dailininkė taip pat ukrainietė Natali Melnychuk, kompozitorius Bohdan Lysenko. Spektaklyje vaidina Alytaus miesto teatro aktorius Vaidas Praspaliauskas.

Ukrainiečių dramaturgas Pavlo Arie pjesę „Civilio dienoraštis“ parašė per pirmąsias 14-a Rusijos karo prieš Ukrainą dienų. Šie jautrūs, autoriaus išgyventi tekstai mums ir mūsų palikuonims suteikia galimybę sužinoti tiesą apie tai, kas įvyko. Tai nėra tik literatūra. Tai yra gyva, skausminga, vis dar tebepūliuojanti šiandiena.

Visa Europa, visas pasaulis yra nežinioje. Žmonės nežino ir nesupranta, kaip gyventi, kai jų šalyje vyksta karas. Baimė ir nežinojimas, kaip išspręsti problemą, sukuria chaosą. Suniokoti miestai, prarasti namai, nepriteklius, ekonominė suirutė. Bet svarbiausias visada buvo, yra ir bus žmogus. Jo vidinės kovos – nerimo, įtampos ir vilties – kelias…Pajuskite tuos įvykius kartu su aktoriumi ir žiūrovais išgyvendami šias 14 dienų.

Po monospektaklio „Civilio dienoraštis“ KVIEČIAME Jus į diskusiją – pokalbiui apie tai, kaip viskas prasidėjo, kaip yra dabar, apie tai, kaip skirtingose srityse, skirtinguose frontuose (informacijos, humanitarinės pagalbos, kultūros ir kituose) dirbantys žmonės vienijosi ir vis dar vienijasi bendram tikslui. Drauge diskutuos radijo stoties „FM99“ vadovas Liudas Ramanauskas, organizacijos „Raudonasis kryžius“ Alytaus vadovė Aldona Turauskytė, režisierius Stas Zhyrkov, teatro meno vadovė Ksenia Romashenko, taip pat kiti kviesti svečiai bei, žinoma, Jūs, žiūrovai.

Paskubėkite įsigyti bilietą į spektaklį „Civilio dienoraštis“ teatro kasoje arba čia: https://kakava.lt/pirkti-bilietus/3980/8715

Šią dieną 17.30 val. (prieš spektaklį „Civilio dienoraštis“) alytiškius taip pat kviečiame susiburti Alytaus miesto Rotušės aikštėje. Akcijos „Laisvė šviečia“ organizatoriai kviečia visus žmones Lietuvoje vasario 24 d. išeiti į miestų ir miestelių aikštes ir uždegti solidarumo žiburius bei aukoti „Radarom“.

UKRAINOS LAISVĖ YRA MŪSŲ LAISVĖ. Todėl NESUSTOKIME!

Vasario 24 d. 17.30 val. susitikime Alytaus miesto Rotušės aikštėje ir kartu ĮŽIEBKIME LAISVĖS ŠVIESĄ uždegdami atsineštas žvakutes. Šviesk ir skambink. ŠVIESK IR SKAMBINK! 1482.

Kasdien. Iki pergalės!

Alytaus miesto teatro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *