Su pusė kilogramo hašišo įkliuvęs Druskininkų politikas už užstatą paleistas į laisvę

 

Edvinas Garackevičius.

Į kriminalinę narkotikų istoriją įsivėlęs Darbo partijos kandidatų į Druskininkų miesto tarybą sąrašo lyderis Edvinas Garackevičius šiandien už užstatą paleistas į laisvę. Laisvė politikui atsiėjo 20 tūkst. eurų dydžio užstatu.

„Mėnesio suėmimo laikotarpis baigėsi, prokuroras įtariamajam E.Garackevičiui paskyrė tris švelnesnes kardomąsias priemones – piniginį užstatą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei periodinę registraciją policijos įstaigoje“, – sakė Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė.

Kilus skandalui, Darbo partija nusprendė šalinti E. Garackevičių iš partijos gretų, į kurias jis įstojo maždaug prieš metus ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) buvo paprašyta išbraukti E.Garackevičių iš kandidatų sąrašo. VRK tai padaryti atsisakė, nes jau praleistas tam numatytas terminas.

Šį sprendimą partija apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, jis savo sprendimą skelbs kitą savaitę, vasario 22 dieną.

Viešai prieinamoje informacijoje nurodoma, kad E. Garackevičius dirba Druskininkų centre esančioje kavinėje „Bagira“, taip pat jis yra kavinių, restoranų, klubų, maisto į namus tiekimu užsiimančios įmonės direktorius.

„Dzūkijos veidas“ primena, kad Druskininkų savivaldos rinkimų politinių jėgų paletėje esančio Darbo partijos sąrašo pirmuoju numeriu pažymėtam E. Garackevičiui  buvo pareikšti įtarimai dėl disponavimo narkotikais, kai šis pareigūnams su draudžiamu turiniu – 0,5 kg. hašišo automobilyje – įkliuvo Karmėlavoje. Sausio 18 dieną jis buvo suimtas.

Įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalį (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) buvo pareikšti ne tik E. Garackevičiui, bet ir kitam asmeniui iš Druskininkų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas sausio 18 dieną, kai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tikrindami sustabdytą automobilį, jo salono viduje rado tris paketus su tamsios spalvos, galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga. Bendras šių paketų svoris – 514 gramų.

Politikui gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *