Fantomas Alytaus miesto centre – į vienas rankas: kokio atgimimo ir kada sulauks alytiškiai?

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Daugybė metų painiavos, kivirčų, nesusipratimų, ambicijų dėl Alytaus miesto centre, šalia Alytaus miesto savivaldybės, esančio pastato vaiduoklio, kadaise statyti pradėto kaip santuokų rūmai, ir dėl aplink jį juosiančios žemės, dėl kurios ne vienerius metus ginčai vyko teismuose tarp dviejų verslininkų. Šiandien šioje istorijoje įvyko atomazga, kuri, tikimasi, dabar turėtų išspręsti vieną didžiausių Alytaus miesto centro skaudulių. Realiai visas pastatas po ilgų derybų buvo perleistas į vienas rankas, nors formaliai jis priklauso dviem įmonėms.

Įmonė „Palermo PUB“, kuriai vadovauja Valius Smaidžiūnas, pardavė pusė pastato UAB „Dainavos turtai“, kuriai vadovauja verslininko Rimanto Mikalonio šeimos nariai. Kita pastato pusė priklauso Vilniuje įsikūrusiai UAB „Poligrafiniai sprendimai“. Neoficialiais duomenimis, ši įmonė turi sąsajų su R. Mikaloniu.

Taip pat šioje istorijoje yra ir žemės reikalų, dėl kurių du verslininkai V. Smaidžiūnas ir R. Mikalonis ietis bene dešimtmetį buvo surėmę teismuose. Kauno apygardos teismo 2021 metais priimtas sprendimas buvo palankus V. Smaidžiūnui, tad tikėtina, kad teismo baigtis galėjo turėti įtakos ir įvykusiam sandoriui dėl pastato vaiduoklio miesto centre.

Pusė UAB „Palermo PUB“ priklausiusios žemės pardavus UAB „Dainavos turtai“, dabar visa žemė priklauso vienam ir tam pačiam savininkui – UAB „Dainavos turtai“.

dzukijosveidas.lt nuotr.

Šie sandoriai įvykę jau maždaug apie mėnesį laiko.

Šia žinia pasidalijo ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, mat du verslininkai prie derybų stalo savivaldybėje buvo sodinami ne vieną kartą, o visas procesas tęsėsi kelerius metus.

Meras skelbia, kad žinomas Alytaus verslininkas yra pasiruošęs pastatą prikelti naujam gyvenimui, kad šiuo metu vertinama pastato būklė, ruošiamas techninis projektas ir svarstomi jo įveiklinimo variantai.

„Tikiu, kad tai bus vieta miesto centre, kuri bus gyva, trauks turistus ir sukurs dar daugiau darbo vietų“, – teigė N. Cesiulis.

Kas galėtų veikti šiame pastate, kol kas jokių konkretumų nėra, tačiau svarstoma apie rūsyje veiksiantį naktinį klubą, kituose aukštuose – prekybinę, maitinimo zonas, lauko terasą ir gal net apgyvendinimo paslaugas.

Susisiekus su R. Mikaloniu, verslininkas apie įvykusį faktą ir planus daugžodžiauti nenorėjo ir pasiūlė susisiekti jau pasibaigus savivaldos rinkimams.

„Išpirkau vieną antrąją pastato. Likusi pastato dalis dar neišpirkta, vyksta atitinkamos derybos, kurios nežinau, kaip baigsis. Galbūt viską nupirks iš manęs, o gal aš nupirksiu. Pirmiausia reikia sutvarkyti šiuos reikalus, o po to ir žiūrėsime, kokia bus vizija, derinama su miesto savivaldybe, gyventojais. Kol kas šakėm ant vandens paišyti aš nenusiteikęs“, – trumpai situaciją apibendrino verslininkas.

2 komentarai apie “Fantomas Alytaus miesto centre – į vienas rankas: kokio atgimimo ir kada sulauks alytiškiai?

  1. Tai privatus objektas, verslininkas nekomentuoja situacijos, o mūsų piarščikas jau skiedžia. Taip ir nesulaukėm, kad Cesiulis mero darbą dirbtų…

    1. Tai žmogus pilnas svajonių , kurių niekaip nesugeba įgyvendinti , bet netingi sudalyvauti piaruose . Va nudistų pliažą įrengti , suorganizuoti gėjų eitynes , arba viešnamį Alytuje pastatyti , tai gal įgyvendins greičiausiai , kitaip liks valdžios neįvertintas .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *