Ir Simnas renka savo merą: politinį judėjimą įkūrusių jaunuolių strategija – politinė satyra

Simnas renka savo merą. Kol kas į šį postą yra vienintelis kandidatas Vytautas Krupavičius su politiniu judėjimu „Vardan Ostampo“.  Dvidešimtmetis jaunuolis savo rinkėjams žada Simne grąžinti litą, pastatyti ne tik kavos, bet ir spirito aparatą, įrengti tris žiedus, perėją ir net autostradą, atkurti Simno žemės ūkio mokyklą, pastatyti prekybos centrą Biedrionka ir galiausiai Simną paversti atskira respublika. Įdomiausia tai, kad vis tik atsiranda tikinčiųjų, kad čia visai rimti reikalai, bet prieš savivaldos rinkimus Simno jaunuolių grupelės sugalvotas politinės satyros projektas nuo to tampa tik patrauklesnis.

Yra tikinčių, kad tai – rimti reikalai

Už šio projekto stovi Vytautas Krupavičius, Žygaudas Griškonis, Matas Mizeras, Nojus Krupavičius, Arnas Krupavičius, Tadas Miklušis, Jonas Krupavičius.

„Mane jau seniai draugai vadina Simno meru. O šis rinkimų peripetijoms pašiepti skirtas projektas prasidėjo visai netikėtai, stebint prasidėjusį rinkiminį spektaklį. Kaip tik nuo mano teminio gimtadienio spalio mėnesį spintoje užsilikęs jau gerokai anuos laikus menantis šviesus kostiumas ir lakierkos. Tai tobulai atitinka politiko, biurokrato įvaizdį. Su draugais pasidarėm fotosesiją, per penkias minutes susimaketavom rinkiminį plakatą ir prasidėjo mūsų šou. Savo darbais pradėjom dalintis viešoje Simno grupėje internete. Tikėjausi daug reakcijų, tačiau nenumaniau, kad jų bus tiek daug. Reakcijų buvo įvairių, bet juokingiausia, kad kai kurie iš tiesų patikėjo ir visa tai vertino kaip rimtą reikalą. Net nesuprato, kad iš tiesų Simnas savo mero jau nebeturi seniai, o savivaldybė panaikinta prieš dešimtmečius“, – pasakodamas juokėsi V. Krupavičius.

Projektui – visa rinkimų kampanijos amunicija

Jaunuolių grupė suorganizavo ir rimčiausią rinkiminę kampaniją – vieną po kito kuria linksmus video reportažus, rinkiminius plakatus, programą, konkrečius pažadus. Net politiniam judėjimui pavadinimą sugalvojo – „Vardan Ostampo“ ir šūkį – „Už Simną ir šviesų rytojų!“. Judėjimas turi ir savo numerį – 1, ir logotipą.

Ostampas yra kaimas netoli Simno, o jame kaip tik ir gyvena kandidatas į Simno merus.

Politinio judėjimo nariai yra geriausi draugai ir kiekvienam jų jau išdalintos pareigos – kas bus mero patarėju, kas iždininku, kas įgaliotiniu, kas tiesiog dešiniąja ranka.

O kodėl draugai Vytautą praminė Simno meru?

„Paauglystėje vasaras, atostogas, savaitgalius mėgau leisti Druskininkuose pas savo giminaičius, pusbrolį. Kai kurie kurorto bendraamžiai manęs paklausdavo, iš kur esu. Aš jiems daug pasakodavau apie Simną. Taip jie mane ir praminė Simno meru. Ši etiketė prilipus iki šiol“, – juokiasi Vytautas.

Siekis – pašiepti makaronus kabinantį politiką ir naivų rinkėją

Vaikinas sako, kad stebint rinkiminį partijų ir jų kandidatų šou, dažnai tenka pasijuokti ne tik iš nerealių politinių pažadų, bet ir jais tikinčių rinkėjų naivumo.

„O po rinkimų tie žmonės būna nepatenkinti valdžia, kurią patys ir išsirenka. Yra realių rinkiminių pažadų, bet ir daugybė jų tik juoką kelią, visiškai prasilenkia su realybe ir yra skirti naiviems rinkėjams akis apdumti. Todėl ir savo šiuo judėjimu siekiame ne tik pašiepti besitaikančius į politiką, bet ir jų rinkėjus. Taip pat linkusiems viskuo tikėti, norisi nusiųsti žinią, kad svarbu pradėti mąstyti kritiškai, pasitelkti logiką“, – tvirtino Vytautas.

Linksmų plaučių, bet nusiteikę rimtai

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų – nerūpestingi, nuolat juokaujantys ir tiesiog ką veikti neturintys vyrukai. Anaiptol – jie visi labai rimti, universitetuose studijuojantys ir labai linksmų plaučių jaunuoliai.

Pavyzdžiui, Vytautas Vilniaus universitete studijuoja programavimo specialybę. O į rinkimus jaunuoliai žiūri išties labai rimtai ir yra nusiteikę atsakingai rinktis, už ką balsuoti bei atlikti savo pilietinę pareigą. Tą padaryti kviečia visus!

„Balsuosiu už tuos, kurie nepamiršo Simno krašto, mano gimtojo Ostampo ir savo programoje numatė darbus čia. Tai mano kraštas, todėl man rūpi jo reikalai“, – tikino Vytautas, neatmetantis galimybės pats kada nors rimtai įsitraukti į politiką, juolab kad mokykloje mokytojai jam nuolat kartodavo, kad šis vaidmuo – kaip tik jam, nes kalbas moka berti kaip žirnius iš saujos.

Vienas komentaras apie “Ir Simnas renka savo merą: politinį judėjimą įkūrusių jaunuolių strategija – politinė satyra

  1. Jaunieji konservatoriai siautėja. Vrublis nusamdė, kad kompromituotų konkurentą Aurimą. Šitie šunyčiai neužilgo gaus po kaulą nuo amžino mero.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *