Į rinkimų ringą Alytuje grąžinamas Darbo partijos sąrašas, o Druskininkuose – LVŽS

Po prieš savaitę skelbto palankaus Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimo ir vakarykščio Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdžio galutinai paaiškėjo, kad į Alytaus savivaldos rinkimų ringą grąžinamas Darbo partijos sąrašas. iš rinkimų VRK sprendimu dėl tos pačios priežasties buvo pašalintas ir vienas socialdemokratų sąrašo kandidatas. Jis taip pat grąžintas į rinkimų ringą.

Druskininkuose iš savivaldos rinkimų buvo išbrauktas visas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašas, visi jame buvę nariai registruojami kaip savivaldos rinkimų dalyviai, kandidatai į tarybą.

Prieš savaitę, sausio 27 dieną LVAT priėmė nuosprendį dėl eilės politinių partijų kandidatų, kurių Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neregistravo artėjantiems savivaldybių merų ir tarybų rinkimams. Teisėjai panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimus ir įpareigojo komisiją suteikti galimybę partijoms pašalinti kandidatų pareiškinių dokumentų trūkumus.

Na o vakar, ketvirtadienį, VRK jau nusprendė įregistruoti savivaldos rinkimuose išsikėlusius ir politinių organizacijų, jų koalicijų keliamus kandidatus į savivaldybių tarybų narius ir merus.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks šių metų kovo 5 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *